‘pm Geçim Misyonu Yoluyla Hindistan’ı Kendine Güvendiriyor’ | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member
Varanasi: UP Başbakan Yardımcısı Keshav Prasad Maurya kadınların eskiden kendi kendine yardım gruplarına gitmek istemediklerini, ancak şimdi her köyde SHG’lere katılmak için öne çıktıklarını söyledi.
Maurya, Uttar Pradesh Eyaleti tarafından organize edilen Kendi Kendine Yardım Grubu Kırsal Kuruluşlar ve Küme Düzeyinde Federasyona yönelik bir Parikrama Fonu ve Toplum Yatırım Fonu programına hitap ederek, “Şu anda UP’de yedi lakh grubu var ve bu türden on lakh daha fazla grup oluşturacağız” dedi. Kırsal Geçim misyonu Perşembe günü Rudraksh Kongre Merkezi, Sigra’da.
Kadın gruplarına hitap ederken, “Hepinizin birlikte yaptığı harika işler nedeniyle geliriniz kesinlikle arttı” dedi. Bundelkhand’da mandıra işiyle uğraşan bir grubun gelirinin milyarlarca rupiye yükseldiğini sözlerine ekledi.
Başbakan Narendra Modi’nin geçim misyonu aracılığıyla Hindistan’ı kendine güvenen ve kendine güvenen hale getirdiğini söyledi. Misyonla ilişkili kadınlar, kendine güvenen aileler yaratmak için çalışıyor. Kürsüde bulunan Varanasi belediye başkanı ve ilçe panchayat başkanının kadın olduğunu ve Hindistan CumhurbaşkanıUP valisi ve Geçim Misyonu başkanı da kadın.
Maurya, “Geçen ay Başbakanla tanıştığımda, Pradhan Mantri Awas Yojana kapsamında kırsalda 26 bin evin verildiğini, ancak daha fazla insanın eve ihtiyacı olduğunu söyledim, bunun üzerine o da hemen dokuz bin evi onayladı” dedi. Şu anda ülkede 82 crore insan ücretsiz tayın alıyor ve bunların 14.30 crore’si Uttar Pradesh’ten.
Programa katılan kadınlara ve katılımcılara cep telefonu numarasını vererek, Maurya “Herhangi bir sorununuz olursa beni arayabilirsiniz, birlikte çözeriz” dedi. Cuma günü, eyalette köyün sorunlarının köyün kendisinde çözüldüğü bir Gram Chaupal düzenlenir. “Ben de Cuma günü Varanasi’nin üç köyünde kalacağım” dedi.
Program sırasında Maurya, 98.776 çevrimiçi kendi kendine yardım grubunun hesabına 550,96 Rupi tutarında bir crore yatırdı. Ayrıca çeşitli ürünlerin de bulunduğu stantları gezerek faydalarını sordu.
Programa Ravindra Jaiswal, Belediye Başkanı Mridula Jaiswal, Panchayat Bölgesi Başkanı Poonam Maurya, MLA Saurabh Srivastava ve diğerleri katıldı.