Vadodara: Geçen yıl kriketten ayrılmaya ve mali zorluklar içindeki ailesini desteklemek için bir işe girmeye karar vermişti. Ama Şehzad patanailesi oyununa devam etmesi için ısrar etti.
Perşembe günü, Pathan her zaman hayalini kurduğu bir çıkış yaptı. Sağ kol hız belirleyici, ilk çıkışında beş kaleyi aldı Ranji Baroda’nın Bengal’e karşı oynadığı maç. O, Baroda’dan otuz yılda ilk Ranji çıkışında beşlik alan yalnızca ikinci bowling oyuncusu.
İlk Ranji kravatımda beşlik aldığıma inanamadım. Hala bir rüya gibi geliyor. Özellikle sporu neredeyse bırakmaya karar verdiğimden beri, “dedi Pathan TOI’ye.
27 yaşındaki cesur bowling oyuncusu, ailesinin tek kazanan üyesi olan babasını 2021’de Covid-19’dan kaybetti.
“Biz her zaman orta sınıf bir aileydik ama babam öldükten sonra hayat geçinmek daha da zorlaştı. Ağabeyim mali sorumluluğu üstlendi ama bu yeterli değildi” diyor, annesi dışında evli bir ablası ve ailesinde bir erkek kardeşi olan Pathan.
Ayrıca oyuncu, iyi bir performans sergilemesine rağmen birinci sınıf oyunlarda atılım yapamadığı için hayal kırıklığına uğradı.
“Zaten 27 yaşındayım ve bazı ailevi sorumluluklarım var. Ben de bu sezon krikete son bir şans vermeye karar verdim. Neyse ki Bengal’e karşı yakalandım ve iyi bir performans sergiledim,” diye ekledi Pathan. Mehsana’da doğan Pathan, babası spora düşkün olduğu için çok genç yaşta kriket oynamaya başladı.
“Yaklaşık dokuz yıl önce daha iyi kriket fırsatları için Vadodara’ya geçtim ve U-19 takımlarında oynamaya başladım. Sakatlıklar başlangıçta şansımı engelledi, ancak fiziksel gücüm ve bowling performansım üzerinde çalışmaya devam ettim” dedi.
Baroda Ranji teknik direktör yardımcısı Tushar Arothe, “Pathan çalışkan bir oyuncu. Oyuna çok çalışıyor ve hedefine odaklanıyor. Artık kadromuzda yetenekli bir bowling oyuncusu var” dedi. , 2014’te Ranji’ye ilk çıkışında Baroda için Jammu ve Keşmir’e karşı altı kaleli bir atış olan Pathan’dan feragat edildi.