On Aau öğrencisi yabancı enstitülerde eğitim alıyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Anand Ziraat Üniversitesi’nden on yüksek lisans (PG) öğrencisi (AAU) Avustralya, İsrail, Sri Lanka ve Nepal’in önde gelen yabancı kurumlarında eğitim için seçilmiştir. Eğitim, Dünya Bankası ödüllü Tarımsal Piyasa İstihbarat Merkezi aracılığıyla verilecek. Ulusal Tarımsal Yüksek Öğretim Projesi (NAHEP) ve İleri Tarımsal Bilim ve Teknoloji Merkezi (CAAST) tarafından ikincil tarım projesine ilişkin.
Bu öğrenciler, genetik ıslah yoluyla bitkisel üretim, zararlıların ürünlere verdiği zarar yöntemi, çiftçi üretici örgütünün çalışma yöntemi, bitkisel üretim talebine göre ücretlendirme, tarımsal ürünlerin piyasa sistemi, ithalat ve ihracatı gibi çeşitli alanlarda eğitim almaktadırlar.
AAU Rektör Yardımcısı Dr. K. B. Kathiria tebrik töreni ile seçilen tüm öğrencileri teşvik etti.
NAHEP-CAAST projesi kapsamında toplam 40 PG öğrencisi ve AAU’dan 25 bilim insanı dünyanın önde gelen çeşitli kurumlarında eğitim alacak, seyahat biletleri, vizeler, yemek ve konaklama gibi tüm masrafları proje kapsamında karşılanacak. . .