Ranchi: Jharkhand Eğitim Araştırma ve Öğretim Konseyi (JCERT) eyalet düzeyinde örgütlenecek Olimpiyat Mayıs ayında devlet okullarının VII ila IX sınıflarındaki öğrenciler için.
Yetkililer, JCERT’in Şubat ayının ilk haftasında öğrenci kayıtlarına başladığını ve Cuma gününe kadar açık olacağını söyledi.
“Öğrenciler Cuma gününe kadar okulları üzerinden veya Google form bağlantısı (https://forms.gle/eNDhw2Sa8H4pr8) üzerinden ücretsiz kayıt yaptırabilirler. Bir yetkili, Olimpiyatın İngilizce, Matematik, Fen Bilimleri, Genel Bilgi ve Genel Bilim olmak üzere beş konudan oluşacağını söyledi.
Sınav, iki vardiya halinde OMR sayfaları kullanılarak Hintçe yapılır.
JCERT Direktörü Kiran Kumari Pasi, tüm bölge eğitim yetkililerine buna hazırlanmaları talimatını verdi.
Jharkhand Eğitim Projesi Konseyi’nin (JEPC) ek bölge program görevlisi Kaushal Kishore şunları söyledi: “Olimpiyat, öğrenciler arasında rekabet ortamını teşvik etmek için geçen yıldan beri düzenleniyor. Kampanya, öğrencilerin rekabete dayalı sınavlara katılımını artırmayı ve özgüvenlerini artırmayı hedefliyor.”
JCERT’den gelen mektuba göre, öğrencilerin bir veya daha fazla çalışma dersi için sınavlara girmelerine izin verilmektedir. Sınav, her konu için 100 çoktan seçmeli sorudan oluşur.
Tüm disiplinler için öğrencilere sınav için iki saat süre verilir. İlçe düzeyinde ilk üç kazanan, çalışmanın ikinci aşamasına katılmak üzere seçilecektir.
Paharitola Rajkiyakrit Hindi Balak Madhya Vidyalaya’nın Müdürü Ghanshyam Ojha, “Öğrencilere bu tür yarışmalar aracılığıyla kendilerini değerlendirme fırsatı veriliyor. Olimpiyatın kavramları ve soruları öğrencilerin genel bilgilerini geliştirecek.”