Vadodara: Aşırı soğuk koşulların ardından, Vadodara Bölgesi Eğitim Görevlisi (DEO) Cumartesi günü tüm okullardan saatleri değiştirmelerini isteyen bir yönerge yayınladı. DEO RR Vyas’ın genelgesine göre, Vadodara’daki tüm hükümet, yardım amaçlı ve özel okullardan Pazartesi günü sabah 8’den itibaren okullarına başlamaları istendi.
Vyas, TOI’ye yönergelerin Vadodara bölge toplayıcısının kararına göre düzenlendiğini söyledi. Atul Gor. Tüm eğitim kurullarına bağlı okullar için geçerli olacak yönerge, okullara yeni bir kılavuz yayınlanana kadar yürürlükte kalacak.
Ders saatlerinde yapılan değişiklik nedeniyle kalan ders müfredatını kapsayacak şekilde okullardan gerekli düzenlemelerin yapılması istendi.
Burada, Gujarat hükümetinin, Rajkot’taki bir okulda 8. sınıf öğrencisinin şiddetli soğuk nedeniyle kalp durmasından ölmesinin ardından eyaletteki okullara zamanlamayı değiştirme yetkisi verdiğini burada belirtmekte fayda var.
İlkokulların çoğunda sabah 7:15 veya 7:30’da başlayan sabah vardiyaları vardır. Hava çok soğuk olduğu için öğrenciler sabahın erken saatlerinde evlerinden çıkmak zorunda kalıyorlar. bu Ebeveynler derneği Vadodara ilçe yönetiminin kararından memnun. Eyaletteki şiddetli soğuk koşullarının ardından dernek, okul saatlerinde değişiklik yapmak için yetkililere de başvurdu.