Okullar, CBSE sınavları sırasında sınıflarda CCTV’lerin şart olduğunu söyledi | Ranchi haberleri

MarMe

New member
Ranchi: Orta Öğretim Merkez Kurulu, yaklaşan X. Sınıf ve XII. Sınıf final sınavlarıyla ilgili olarak okullar için yönergeler yayınladı.
Kurul, okullara bu akademik yıl boyunca bu yıllık sınavlar için video çekimi yapmaları talimatını verdi. Yönergelere uymayan okullar disiplin cezası alma riskiyle karşı karşıyadır. Kurul, gözetim için her sınıfa CCTV kameraları yerleştirmenin zorunlu olduğunu ve okulların buna uymaması durumunda 50.000 Rs’ye kadar para cezası uygulanacağını açıkladı. Daha önceki bir rapora göre, ülkedeki 36 okulun bir önceki öğretim yılında CCTV kameralarıyla sınavları kaydetmediği tespit edildi. Daha sonra bu okullardan 18 bin Rs para cezası toplandı. Ancak, Jharkhand’daki hiçbir okulun standartları ihlal ettiği görülmedi.
Ranchi’deki Gurunank Kıdemli Ortaokulu müdürü Manohar Lal, “Testlerin adil ve şeffaf bir şekilde uygulanabilmesi için öğrenciler ve öğretmenler sınav yönergelerine uymalıdır” dedi.