Nijerya’daki kadın fedailer klişelerle savaşarak güçlerini gösteriyor

AnnaE

Global Mod
Global Mod

AKWA IBOM: Yıllardır Emem Tomasvücut, Güney’deki daha zayıf sınıf arkadaşlarından keskin yorumlar aldı Nijer bu onun kendine olan güvenini ve doğal küçümsemesini paramparça etti.
Alaylar ve alaylar gençlik yıllarına gölge düşürürken, yerel bir güzellik yarışmasına katılmak gibi hayallerinden vazgeçti.
Sonra, Thomas’ın şimdi gururla “büyük beden” vücut tipi olarak tanımladığı şeye değer veren bir niş buldu: “Dragon Squad Sınırlı“, kadın fedailerden oluşan bir ekip.
“Filmlerde ejderhaların yaptıklarına bayılıyorum,” dedi. “Aynı zamanda güç ve korumanın da simgesidirler.”
2018’de kurulan Thomas, yalnızca belirli bir ağırlık ve şekle sahip kadınları istihdam ederek, geleneksel olarak erkeklerin egemen olduğu bir alanda büyük beden kadınların başarılı olması için güvenli bir alan yaratıyor.
“Ekibim tamamen büyük beden bayanlardan oluşuyor,” diye açıkladı. “Daha kıvrımlı bir vücudun varsa, tutkun ve diğer niteliklerin hakkında konuşmadan önce benim için sorun yok.”
Dragon Squad’ın 43 üyesi, ev partileri, cenazeler, siyasi mitingler ve kulüp geceleri dahil olmak üzere yaklaşık 2.000 etkinliği güvence altına aldı.
23 yaşındaki fedai, “İnsanlar mutfakta olmamızı veya muhtemelen makyaj yapmamızı ve diğer kadın rollerini yapmamızı bekliyor, ancak bu ekibe katılmak beni gerçekten aydınlattı” dedi. Barış Güçlümürettebatın en küçüğü.
Fedailerde telsiz, bot ve kara gözlüklerin yanı sıra biber gazı da bulunuyor.
Thomas, işte taciz edilme riskinin “her zaman aklımızda olan bir şey” olduğunu söyledi.
“Her zaman buna” ve “bizi hor gören erkeklere” hazırlanırız.
“KALABALIKLA YÜZLEŞİN”
Bulutlu bir sabahın erken saatlerinde Thomas, fedaileri bir otoparkta terli bir spor seansına götürdü.
Kadınlar beceri, güç ve en önemlisi Thomas için özgüven kazandılar.
“Çoğu… her zaman utangaçtı. Konuşamazlardı” diyen kadın, kendisinin de kiloları nedeniyle içine kapandığını kaydetti.
Kalabalığın önünde durup emir vermek gibi dikkat çeken davranışlar, özellikle dikkat çekmemeye alışmış kadınlar için zor olabilir.
“Kalabalığın karşısına çık ve kendin ol,” diyor Thomas onlara sendelerken. “Görülmeli ve tanınmalısın.”
Thomas’ın yeni keşfettiği özgüven, 37 yaşındaki Thomas’ın iki çocuğuyla birlikte yaşadığı Uyo kasabasındaki sosyal ve aile hayatını değiştirdi.
Artık kendisini içe dönük veya olaylardan utangaç biri olarak görmüyor.
Dragon Squad ayrıca kızların ve kadınların hakları için ayağa kalkmasına da yol açtı.
Dünyadaki en yüksek cinsel saldırı oranlarından birine sahip olan Nijerya’da toplumsal cinsiyet şiddeti yaygın. Kuzeydeki cihatçı grupların kızları ve kadınları kaçırıp seks işçiliği ve zorunlu çalıştırma için kaçırdıkları biliniyor.
Thomas’a göre değişim, kadınların toplumun tüm sektörlerine neler kattığını sergilemek için “engelleri aşmakla” gelir.
Kadın fedailerin, çoğu erkeğin sabrının olmadığı bir şekilde sorun çıkaranları ve kurbanları dinleyerek “tehlikeyi savuşturmanın bir yolunu bulduklarına” inanıyor.
“Kadınların bir şansı olmaması için hiçbir sebep göremiyorum.”