VADODARA: Görünüşe göre Vadodara Belediye Şirketi (VMC) memurlar ve seçilmiş yetkililer, boş zaman ve kendilerini turlarda ‘eğitmek’ söz konusu olduğunda 2023-24 mali yılını iyi geçirecekler.
Belediye başkanı ve belediye meclisi üyeleri, bu tür faaliyetler için bütçeyi ve ayrıca daimi komite toplantılarının masraflarını artırdı.
Diğer şeylerin yanı sıra, daimi komite, VMC Komiserinin önerdiğine kıyasla, şirketler, yetkililer ve seçilmiş yetkililer için eğitim seyahatleri ve seminerlerin yanı sıra onlar için spor faaliyetlerine yapılan harcamalarda bir artışı onayladı.
Komite toplantıları sırasında ikramların maliyetini karşılamak için yeni bir toplantı başkanı bütçesi de getirildi.
Komiser, öğretim gezileri ve seminerler için 20 lakh Rs ayırmayı önermişti. Ancak, daimi komisyon bunu 50 lakh Rs’ye çıkardı. Benzer şekilde, seçilmiş temsilciler ve yetkililer için spor bütçesi, Komiser tarafından önerilen 25 lakh Rs’den 50 lakh Rs’ye çıkarıldı.
Bir yetkili, VMC’nin eyaletteki tüm işletmelerden belediye başkanları ve komiser takımlarının davet edildiği yıllık belediye şirketleri kriket turnuvasına ev sahipliği yapacağı için spor için ayrılan miktarın artırıldığını söyledi. Yetkili, “Turnuva giderleri bu bütçe başlığına dahil edilecek” dedi.
Bir kaynak, başta seçilmiş temsilciler olmak üzere VMC yetkililerinin son yıllarda Covid-19 pandemisi dönemi de dahil olmak üzere pek çok seminere veya eğitim gezisine katılmadığını söyledi. Bu yıl bu tür gezilerin artma ihtimali vardı ve seçilen temsilcilerin birlikte eğitim gezilerine çıkıp çıkmayacağı da araştırıldı. Bu tür turların daha az iş ve daha eğlenceli olduğu bir sır değil.
Komite ayrıca toplantı masrafları için yeni bir bütçe açtı ve toplantılar sırasındaki masraflar için 2,5 lakh Rs ayırdı. Daha önce, tüketim harcamaları daimi komite başkanının ücretsiz ödeneğinden yapılıyordu. İhtiyari ödenek, Başkanlık makamındaki çay, kahve, ikramlar ve benzeri diğer harcamalar için kullanılır.
Başkanın ödeneği, komiser tarafından 3.25 lakh Rs olarak önerildi, ancak bu şimdi iki lakh Rs’ye düşürüldü ve toplantı masrafları bu fondan ödenmeyecek. Bununla birlikte, yeni bütçe başkanı eklenirse, bu 1,25 lakh Rs’lik bir artışa karşılık gelir.
Toplamda, eğitim amaçlı seyahat, spor ve toplantı giderleri 1,04 Rs’nin biraz üzerinde bir gider olacaktır. Bu, komiserin 48.25 lakh Rs’de önerdiğinin iki katından fazla.