SURAT: Hindistan Şirket Sekreterleri Enstitüsü (ICSI) tarafından Cumartesi günü Şirket Sekreteri (CS)’nin mesleki ve yönetici sınavlarının sonuçları açıklandı.
Silvassa’dan bir öğrenci ve Surat’tan iki öğrenci, CS yönetici sınavında tüm Hindistan’ın ilk 50 sıralamasında yer aldı. CS yöneticisi, CS uzmanına kabul için bir yeterlilik testidir. Sınavlar Aralık 2022’de yapıldı.
Surat’tan Anmol Jain, profesyonel sınavda AIR 4’ü geçti.
Silvassa’dan Vidhi Dharsandiya (19) yöneticilik sınavında AIR 12’yi aldı. CS profesyoneli olmayı dört gözle bekliyor. Şimdi BCom’da ikinci yılını yapıyor Bombay Üniversitesi. Eğitimini BAPS Swaminarayan Vidya Mandir, Silvassa’dan yaptı. Babası Jayesh ve annesi Minakshi kendi işlerini yürütüyor.
“Sınava hazırlandım ve öğrencilere de ders verdim. Ayrıca bir koçluk dersi vereceğim, ”dedi Vidhi.
Surat’tan Geetansh Moradia ve Hanuman Kharol, CS yönetici sınavında sırasıyla 14. ve 15. AIR’i aldı. Moradia (22) CA’yı geçti ve ardından CS için çalışmaya başladı. BCom’u SD Jain College’dan tamamladı. Geetansh, ailesindeki ilk CA’dır. Babası Krishna Murari bir tekstil iş adamı, annesi Shweta ise ev hanımıdır.
“Kurs içeriğinin bir kısmı yaygın olduğundan, CA’ya hazırlanmak CS’ye hazırlanmama yardımcı oldu. Geçen yılın sorularına ve ICSI modüllerine odaklandım,” dedi Geetansh.