Müdür, okulu bırakan 1.167 kişinin okulu bitirmesine yardım ediyor | Sure Haberleri

EkoEr

New member
Sure: Nareş Mehta (44) Bir belediye okul müdürünün amacı, sadece okulundaki çocukları eğitmekten çok daha öteye gitmektedir. Sınıf X ve XII sınavlarına dışarıdan öğrenci olarak girmeleri için şehirden okulu bırakan kız öğrenciler yetiştirmek isteyen Mehta, öğrencilere çevrimiçi ders vermeye başladığında, Covid-19 sırasında eyalet geneline yayılan bir kampanya başlattı.
Bugüne kadar 1.167 terke ücretsiz ders verdi.

Müdür, okulu bırakan 1.167 kişinin okulu bitirmesine yardım ediyor

Müdür, okulu bırakan 1.167 kişinin okulu bitirmesine yardım ediyor

Mehta, tarafından yönetilen Sant Dongreji Maharaj İlköğretim Okulu No. 114’ün Müdürüdür. Nagar Prathmik Shikshan Samiti, Sure. Şu anda içinde bulunduğumuz akademik yılda okulu bırakan 260 kişiye çevrimiçi eğitim veriyor. Bunlardan 89’u Mehta’nın onlara 50.000 Rs değerinde kitap sağladığı şehirden.
“Benim girişimim, kızlara daha iyi bir hayat yaşama şansı vermek. Onlara maaşımdan kitap almaya başladım çünkü masrafların eğitimlerine devam etmelerini engellememesi gerektiğini düşündüm” dedi Mehta TOI’ye.
“Cep telefonuma bir mesajla okulu bırakanlar için çevrimiçi koçlukla ilgili bir bağlantı aldım. Daha sonra koçluğa katıldım ve bu yıl X sınıfı sınavına gireceğim” dedi. mukta parmar (22), Kutch’taki Rapar’dan bir öğrenci.
2015 yılında, o zamanlar öğretmen olan Mehta, sınıfından iki kız okula gelmeyince üzüldü. Aile, kızların artık aileyi geçindirmek için çalıştığını söyleyince, sebebini sormak için evlerine gitti.
Mehta, çoğu durumda kızların babalarının öldüğünü veya artık aileyi desteklemediğini tespit etti. İlk etkilenen kızların eğitimi oldu ve işe koyuldular.
İlk yıl böyle beş öğrenciyle tanıştı ve ailelerini kursu almalarına izin vermeye ikna etti. yönetim kurulu sınavı harici öğrenciler olarak. Öğretmenlik yapmak için kızlardan birine gitti ve diğer kızlar da okumak için oraya geldi. Kurul sınavını geçtiler ve ardından Mehta daha fazla öğrenci kaydettirdi.
Kız çocukları okulu bitirdikten sonra artık daha yüksek öğrenim görüyorlar ve hatta eğitimlerine bağlı olarak çalışmaya başladılar.
Mehta, Covid-19’dan önce, onları kurullara hazırlamak için her yıl yaklaşık 50 kıza çevrimdışı ders veriyordu, ancak pandemi sırasında okuldan ayrılma sık sık oluyordu. Mümkün olduğu kadar çok kız öğrenciye ulaşmak için çevrimiçi bir kampanya başlattı ve onları çevrimiçi derslerine katılmaya teşvik etti ve Gujarat’ın her yerinden çok büyük bir yanıt aldı.