Msu öğrencileri organik, çevre dostu giyim hattı geliştiriyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
Vadodara: MS Üniversitesi Moda Teknolojisi Enstitüsü’nden on öğrenci (ift) perakende üretimi için kullanılabilecek çevre dostu, doğal boyalı, organik bir giysi serisi geliştirdi.
Üçüncü sınıf öğrencileri, saf organik pamuktan yapılan ve doğal boyaların estetiği eklenerek boyanmış ‘Gürültüde öne çıkan – eko-giyim’ koleksiyonunu geliştirdi. Moda ve giyim teknolojisi programı öğrencileri, ürün geliştirme kursunun bir parçası olarak bu giyim serisini geliştirdiler.
“Eko-giyim koleksiyonu asimetrik dengeden ilham alıyor. Asimetrik denge, günümüzün gündelik yaşamını çağrıştıran silüet içindeki düzensiz orantıları ifade eder. İnişleri ve çıkışları gösteren yolculuğumuzu taklit ediyor” dedi. Tehmina Pathanile birlikte bir öğretim üyesi Jennifer Ana SayfaIFT öğrencilerini denetlemiştir.
Saf organik pamuktan üretilen koleksiyon, doğal boyalar ve kök boya, indigo, nar ve ceviz gibi botanik kaynaklardan elde edilen malzemelerle elde boyanıyor. Yüzeyler akan dikiş işlemeleri ile dekore edilmiştir. Giysiler de serbest bedendir. Sıfır atık üretim kavramını desteklemek için, öğrenciler ayrıca kesimden sonra kalan fazla parçalardan veya kumaştan bir dizi çanta (aksesuar) oluşturdular.
“Bu koleksiyonu oluşturmanın amacı, kumaş israfını azaltacak ve sürdürülebilirliği destekleyecek giysiler tasarlamaktı. Aynı zamanda günümüz kaosu içinde ifade özgürlüğünü de kutluyor” dedi.
Öğretim üyelerine göre, giyim endüstrisi şu anda kirliliğin önde gelen nedenlerinden biri olan kimyasal boyalar nedeniyle eleştiriliyor. “Sorunu çözmenin etkili bir yolu, çevre dostu, sağlık riski taşımayan ve biyolojik olarak parçalanamayan atık oluşturmayan doğal boyaların kullanımını artırmak olacaktır” dedi.