Modi bize dört kuantum suiistimali veriyor: Kharge | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
Vadodara: Kongre Başkan Mallikarjun yük Perşembe günü, Başbakan Narendra, Modi’nin Kongre’ye ve üst düzey liderlerine dört kentlik suistimal ettiğini söyleyerek alay etti.
“Modi, Kongre ve muhalefetin kendisine iki kilo dayak attığını söylüyor. Ama siz (Modi) Kongre’yi suistimal etmeden yemeğinizi sindiremezsiniz. Dört kental (400 kg) taciz ediyorsun – bazen bana, bazen Rahul Gandhi’ye ve bazen de Sonia Gandhi’ye. Ancak hiçbir şey söylemiyoruz,” dedi Kharge, Waghodia’da Kongre’nin eski milletvekili Satyajitsinh Gaekwad’ı hazırladığı toplantıda.
Modi’nin Gujarat’ta sık sık seçim mitingleri düzenlediğinden bahseden Kongre başkanı, “Başbakanın kendisi endişesini göstererek sokaklarda ve köylerde yürüdüğü için bu önemli bir seçim. Nedenini anlamadım?”
Modi’nin insanlardan kendisine oy vermesini istediğini de sözlerine ekleyen Kharge, “Modi kalkınmaya oy verin, ideolojisine oy verin ya da adaylara oy verin demiyor. İster meclis ister Lok Sabha anketleri olsun, Modi her seçimde ‘kendisine’ oy verin deyip duruyor. Ama insanlar sana (Modi) pek çok kez oy verdi. Ayrıca ‘Bunu ben yaptım’ veya ‘Bunu ben yaptım’ diye yumruk atmaya devam ediyor” dedi.
Kıdemli lider, Modi’nin neden sürekli sempati istediğini de merak etti.
“O (Modi) Kongre’nin 70 yılda ne yaptığını sorup duruyor? Diyorum ki 70 yılda demokrasi, anayasa olmasaydı başbakan olamazdınız. Bu bizim (konferans) katkımızdır. Modi alındığını ve fakir olduğunu söyleyip duruyor. Eğer senin durumun buysa, Dalitlerin, yoksulların ve kabilelerin durumu nedir? (Başbakan) ne sıklıkla sempati istiyor?” diye sordu.
Kahrage, Gujarat’ta Kongre için gizli bir akım olduğunu belirtirken, Kongre’nin eyalette “görünmez seçmenleri” olduğunu vurguladı.
Kharge, Safran Partisi hükümetine tren istasyonları ve havaalanları gibi altyapı tesislerini özelleştirip sattığı için saldırarak, “Çoğu insan (BJP) çok fazla korku yaydıkları için konuşmuyor” dedi.
“Ne yaparsak yapalım, onlar (BJP) satıldı” diye ekledi.