Moda grubu: Esprit, Avrupa'daki işletmesi için iflas başvurusunda bulundu

EkoIte

Member
Moda grubu
Esprit Avrupa'daki işletmesi için iflas başvurusunda bulundu





Esprit moda zincirinin kaldırılan logosunun kalıntıları. Fotoğraf

© Rolf VennenbeHaberler/dpa


Moda grubu son zamanlarda düşen satışlardan muzdaripti. Esprit'e göre konuyla ilgilenen bir finansal yatırımcıyla görüşmeler halihazırda sürüyor.





Moda grubu Esprit mali zorluklarla karşılaştı. Şirket, ana şirketi Esprit Europe GmbH ve diğer altı Alman yan kuruluşu için Düsseldorf Bölge Mahkemesinde öz yönetim altında iflas başvurusunda bulundu. Esprit bunu çarşamba günü yaptığı açıklamada duyurdu. Ticari faaliyetler bir sonraki duyuruya kadar devam edecektir. Almanya'da etkilenen yaklaşık 1.500 çalışanın bilgilendirildiği söylendi.



Şirket, amacın büyük ölçüde Almanya'dan yönetilen Avrupa işletmesini yeniden yapılandırmak ve geleceğe uygun hale getirmek olduğunu söyledi. İlgilenen bir finansal yatırımcıyla görüşmeler zaten yapıldı. Avrupa'ya yönelik marka haklarının edinilmesine ilişkin müzakereler bu nedenle ileri aşamadadır.


Duyuruya göre önceki genel müdür Man Yi Yip şirketten ayrılacak. Avukatlar Christian Gerloff ve Christian Stoffler moda grubunun yönetimini devralacak ve yeniden yapılandıracak. Gerloff, Esprit'in “bir süredir” düşen satışlardan sıkıntı çektiğini söyledi. Avrupa iş dünyasının önemli bir kısmı iflastan etkilendi. Belçika ve İsviçre'deki Esprit yan kuruluşları Mart 2024'te iflas başvurusunda bulunmuştu.


Esprit dünya çapında yaklaşık 40 ülkede faaliyet göstermektedir ve genel merkezi Ratingen ve Hong Kong'da bulunmaktadır. Grubun en önemli pazarı Almanya. Şirkete göre ülke genelinde 57, Avrupa'da ise 124 şubesi bulunuyor. Merkezi Ratingen'de bulunan Esprit Europe GmbH, Esprit'in Almanya, Fransa, Belçika, Avusturya, İskandinav ülkeleri, Polonya ve Büyük Britanya'daki ana şirketidir. Satın alma ve satışlar, Avrupa'daki çeşitli bağlı ortaklıklarda ve alt bağlı ortaklıklarda organize edilmektedir.


dpa

#Konular