VADODARA: Halk arasında Baroda Mandıra olarak bilinen Baroda Bölgesi Süt Üreticileri Kooperatifi Limited Şirketi’nin (BDCMPUL) yönetim kurulu üyeleri, çiftçilere süt için düşük alım fiyatları ödedikleri iddialarıyla karşı karşıya kaldıklarında, topu MLA’ların sahasına attılar.
Mandıranın yönetim kurulu, Savli BJP MLA liderliğindeki bir grup BJP MLA’sı tarafından saldırıya uğradı. Ketan Inamdar Baroda Süt’ün süt ürünleri birliğine üye olan mandıra çiftçilerinden süt alırken eyaletteki diğer mandıralara kıyasla çok daha az fiyat ödediğini iddia eden.
Suçlamalara karşı Baroda Süt’ün başkan vekili GB Solanki Gujarat halkını temsil eden MLA’lar olarak MLA’ların eyalet hükümeti önünde temsil etme yetkisine sahip olduğunu söyledi. “Ayrıca, Gujarat hükümeti tarafından uygun politikaların formüle edilmesini istiyoruz, böylece tüm Gujarat mandıra çiftlikleri tarafından süt için tek tip alım fiyatları ödenir ve bu gereksiz tartışmalar bir daha ortaya çıkmaz.” Solanki söz konusu.
Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu’na (GCMMF) üye olan 18 süt birliğinin tamamının şu anda çiftçilere ödenen kendi süt alım fiyatlarını belirlemesi dikkat çekicidir.
Solanki ayrıca, kurulun köy düzeyindeki tüm mandıra çiftçilerine, süt fiyatlarını ödeyen mevcut derecelendirme sisteminde bir değişiklik yapmak mı yoksa yeni bir derecelendirme sistemi mi getirmek istedikleri konusunda görüşlerini sorduğunu söyledi. .
“Çoğunluk farklı bir derecelendirme sistemi kullanma görüşündeyse, biz de kilo başına 800 Rs’den fazla beyan edebiliriz” dedi. Yönetim kurulu üyeleri Cumartesi günü kilo başına yağ fiyatları yerine mandıra üreticilerine ödenen litre fiyatının dikkate alınması gerektiğini savunmuştu.
Bu arada geçen Pazar günü mandıra yönetimine ültimatom veren Inamdar, talepleri o zamana kadar karşılanmazsa Pazartesi öğleden sonra bir ‘dharna’ düzenleyeceğini yineledi.