Mdm: Mdm tayınının kapıdan kapıya teslimi: ihale için alıcı yok | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Ranchi: Eyalet okulunun eğitim ve okuryazarlık departmanının öğle yemeklerini dağıtmaya yönelik bir girişimi olan gıda tahıllarının eve teslimi için bölge eğitim departmanının ihalesine henüz teklif alınmadı (MDM) doğrudan okul kampüslerine yükselir. İhale 21 Aralık’ta başlatıldı ve son teklif verme tarihi 16 Mart.
Yeni girişim kapsamında, öğretmenleri öğretim dışı işlerden kurtarmak için MDM tayınlarının 1 Ocak’tan itibaren bölgedeki okullara teslim edilmesi gerekiyor.
Kameshwar SinghMDM bölgesinin düğüm görevlisi, şunları söyledi: “Kapıya teslim süreci öğretmenler için basitleştirilecek. Bu girişim, onları öğretim dışı görevlerinden biraz kurtaracak. Önümüzdeki çeyrekten itibaren pirinç okullara teslim edilecek. ilçe dağıtımdan sorumlu olacaktır.MDM pirinci bir önceki mali yılın Ocak ayında ihaleye çıkmamıza rağmen teklif almadığımız için dağıtılmadı.Önümüzdeki mali yıllar için de benzer şekilde ihaleler açıldı ama yok. Teklifler henüz alınmadı.”
“Henüz neden başvuru olmadığını bilmiyoruz. Ancak son tarihi teklifler gelene kadar uzatacağız. Herhangi bir teklifin yapılmaması veya kabul edilmemesi durumunda erzak dağıtımına eskisi gibi devam edilir.
İhale, yeni mali yıldan itibaren okullara godown’ların gıda tahıllarını tedarik etmek için blok bazında nakliye ve taşıma acentelerinin atanması için devlet gıda şirketi altında düzenlendi. Mühürlü başvurular, Ranchi Bölge Eğitim Müfettişinin ofisinde alınmalıdır. İlçenin 20 bloğu mesafeye göre altı bölgeye ayrıldı ve 2.128 okula fayda sağlayacak.
Daha önce, Sanchalan Samiti (Sanyojika) ve öğretmenler pirinç kotalarını blok ofisten üç ayda bir toplamaktan sorumluydu.
İlçe eğitim asistanı Akash Kumar şunları söyledi: “Mandar bloğunda bir pilot proje kapsamında, özellikle MDM’den pirinç olmak üzere tayın sağlama girişimini başlattık. Bunu etkili bulduk ve tüm ilçelerde uygulamaya karar verdik. Girişim yeni oturumda devreye girecek.”