Sevval
New member
Marmara Üniversitesi Öğrenci Sayısı ve Akademik Yapısı
Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en köklü ve çok dilli eğitim veren devlet üniversitelerinden biridir. İstanbul'da konumlanan üniversite, 1883 yılında Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi olarak kurulmuş ve 1982'de Marmara Üniversitesi adını alarak modern yapısına kavuşmuştur. Günümüzde 21 fakülte, 12 enstitü, 4 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokul ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Toplam Öğrenci Sayısı
2023 yılı verilerine göre Marmara Üniversitesi'nde toplam 64.809 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin dağılımı şu şekildedir:
- Önlisans öğrencisi: 7.082
- Lisans öğrencisi: 46.140
- Lisansüstü öğrencisi: 11.587
Fakülte ve Enstitülerdeki Öğrenci Dağılımı
Marmara Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve enstitülerinde öğrenci sayıları aşağıdaki gibidir:
- Atatürk Eğitim Fakültesi: 5.164 öğrenci
- Hukuk Fakültesi: 3.280 öğrenci
- Mühendislik Fakültesi: 3.595 öğrenci
- İşletme Fakültesi: 3.523 öğrenci
- Sosyal Bilimler Enstitüsü: 5.114 öğrenci
- Fen Bilimleri Enstitüsü: 1.991 öğrenci
Uluslararası Öğrenciler
Üniversitede 2.483 uluslararası öğrenci eğitim almaktadır. Bu öğrenciler, üniversitenin sunduğu çok dilli eğitim olanaklarından faydalanarak çeşitli programlara katılmaktadırlar.
Eğitim Dilleri ve Programlar
Marmara Üniversitesi, Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversite olma özelliğine sahiptir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde eğitim sunulmaktadır. Bu çok dilli yapı, üniversitenin uluslararası alanda da tanınmasına katkı sağlamaktadır.
Akademik Personel ve Öğrenci Oranı
Üniversitede 3.155 akademik personel görev yapmaktadır. Bu sayede öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı 20'dir. Bu oran, öğrencilerin daha bireysel ve kaliteli bir eğitim almasını desteklemektedir.
Kampüsler ve Fiziksel İmkanlar
Marmara Üniversitesi, İstanbul genelinde 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir:
- Acıbadem Yerleşkesi
- Göztepe Yerleşkesi
- Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi
- Anadoluhisarı Yerleşkesi
- Kartal Yerleşkesi
- Sultanahmet Yerleşkesi
- Bağlarbaşı Yerleşkesi
- Mehmet Genç Külliyesi
Bu kampüslerde toplam 314 amfi, 975 sınıf ve 590 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu fiziksel altyapı, öğrencilere modern ve donanımlı bir eğitim ortamı sunmaktadır.
Öğrenci Değişim Programları
Marmara Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası deneyim kazandırmak amacıyla çeşitli değişim programları sunmaktadır:
- Erasmus Programı: 775 gelen, 1.041 giden öğrenci
- Farabi Programı: 3 gelen, 14 giden öğrenci
- Mevlana Programı: 0 gelen, 6 giden öğrenci
Bu programlar, öğrencilerin farklı kültürleri tanımasına ve akademik deneyimlerini zenginleştirmesine olanak tanımaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Marmara Üniversitesi'nde kaç öğrenci eğitim almaktadır?
2023 yılı itibarıyla toplam 64.809 öğrenci eğitim görmektedir.
Üniversitede hangi dillerde eğitim verilmektedir?
Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde eğitim sunulmaktadır.
Uluslararası öğrenci sayısı nedir?
Toplam 2.483 uluslararası öğrenci üniversitede eğitim almaktadır.
Akademik personel sayısı kaçtır?
Toplam 3.155 akademik personel görev yapmaktadır.
[
Marmara Üniversitesi, Türkiye'nin en köklü ve çok dilli eğitim veren devlet üniversitelerinden biridir. İstanbul'da konumlanan üniversite, 1883 yılında Hamidiye Ticaret Mekteb-i Âlisi olarak kurulmuş ve 1982'de Marmara Üniversitesi adını alarak modern yapısına kavuşmuştur. Günümüzde 21 fakülte, 12 enstitü, 4 meslek yüksekokulu ve 1 yüksekokul ile eğitim faaliyetlerini sürdürmektedir.
Toplam Öğrenci Sayısı
2023 yılı verilerine göre Marmara Üniversitesi'nde toplam 64.809 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrencilerin dağılımı şu şekildedir:
- Önlisans öğrencisi: 7.082
- Lisans öğrencisi: 46.140
- Lisansüstü öğrencisi: 11.587
Fakülte ve Enstitülerdeki Öğrenci Dağılımı
Marmara Üniversitesi'nin çeşitli fakülte ve enstitülerinde öğrenci sayıları aşağıdaki gibidir:
- Atatürk Eğitim Fakültesi: 5.164 öğrenci
- Hukuk Fakültesi: 3.280 öğrenci
- Mühendislik Fakültesi: 3.595 öğrenci
- İşletme Fakültesi: 3.523 öğrenci
- Sosyal Bilimler Enstitüsü: 5.114 öğrenci
- Fen Bilimleri Enstitüsü: 1.991 öğrenci
Uluslararası Öğrenciler
Üniversitede 2.483 uluslararası öğrenci eğitim almaktadır. Bu öğrenciler, üniversitenin sunduğu çok dilli eğitim olanaklarından faydalanarak çeşitli programlara katılmaktadırlar.
Eğitim Dilleri ve Programlar
Marmara Üniversitesi, Türkiye'de beş dilde eğitim veren tek üniversite olma özelliğine sahiptir. Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde eğitim sunulmaktadır. Bu çok dilli yapı, üniversitenin uluslararası alanda da tanınmasına katkı sağlamaktadır.
Akademik Personel ve Öğrenci Oranı
Üniversitede 3.155 akademik personel görev yapmaktadır. Bu sayede öğretim görevlisi başına düşen öğrenci sayısı 20'dir. Bu oran, öğrencilerin daha bireysel ve kaliteli bir eğitim almasını desteklemektedir.
Kampüsler ve Fiziksel İmkanlar
Marmara Üniversitesi, İstanbul genelinde 8 yerleşkede faaliyet göstermektedir:
- Acıbadem Yerleşkesi
- Göztepe Yerleşkesi
- Recep Tayyip Erdoğan Külliyesi
- Anadoluhisarı Yerleşkesi
- Kartal Yerleşkesi
- Sultanahmet Yerleşkesi
- Bağlarbaşı Yerleşkesi
- Mehmet Genç Külliyesi
Bu kampüslerde toplam 314 amfi, 975 sınıf ve 590 bilgisayar laboratuvarı bulunmaktadır. Bu fiziksel altyapı, öğrencilere modern ve donanımlı bir eğitim ortamı sunmaktadır.
Öğrenci Değişim Programları
Marmara Üniversitesi, öğrencilerine uluslararası deneyim kazandırmak amacıyla çeşitli değişim programları sunmaktadır:
- Erasmus Programı: 775 gelen, 1.041 giden öğrenci
- Farabi Programı: 3 gelen, 14 giden öğrenci
- Mevlana Programı: 0 gelen, 6 giden öğrenci
Bu programlar, öğrencilerin farklı kültürleri tanımasına ve akademik deneyimlerini zenginleştirmesine olanak tanımaktadır.
Sıkça Sorulan Sorular
Marmara Üniversitesi'nde kaç öğrenci eğitim almaktadır?
2023 yılı itibarıyla toplam 64.809 öğrenci eğitim görmektedir.
Üniversitede hangi dillerde eğitim verilmektedir?
Türkçe, İngilizce, Almanca, Fransızca ve Arapça dillerinde eğitim sunulmaktadır.
Uluslararası öğrenci sayısı nedir?
Toplam 2.483 uluslararası öğrenci üniversitede eğitim almaktadır.
Akademik personel sayısı kaçtır?
Toplam 3.155 akademik personel görev yapmaktadır.
[