Mahua: Bokaro 30 günde 70’ten fazla orman yangını gördü | Ranchi haberleri

MarMe

New member

Bokaro: Yerel kabile halkı arasında bir gelenektir. Mahua Mart ve Nisan aylarında sonbaharda düşen yapraklar ve çiçekleri toplar. Bu gelenek aynı zamanda orman yetkililerini endişelendiren orman yangınlarına da yol açar.
Bölümün orman korucusu (DFO) Rajnish Kumar’a göre, yalnızca son 30 gün içinde çeşitli ormanlık alanlarda 70 yangın olayı meydana geldi, ancak acil durum ekipleri tarafından kontrol altında tutuldu. Kumar, departmanın uydu tabanlı uzaktan algılama girdilerini ve Hindistan Orman Araştırması’ndan GIS araçlarını kullandığını ve yangınların yerini bilmek ve kontrol etmek için yerel halktan bilgi topladığını söyledi. Bokaro bölgesinin dokuz bloğunda 60.000 hektardan fazla orman var. Yerel orman yetkilileri, yeşil örtüyü korumak için 324 ortak orman yönetim komitesi oluşturmuştur. Bunlardan yaklaşık 176 orman yönetim komitesine yangınla mücadele tatbikatı konusunda eğitim verildi.
Dokuz bloktan ana yangın olayları, esasen yanan Mahua yapraklarından dolayı çoğunlukla Gomia ve Bermo’nun CCL madenlerinin ormanlarında meydana geliyor.