Mahkeme, Akhilesh ve Owaisi’nin ‘shivling’ davasıyla ilgili yorumları üzerine ihtiyati tedbir kararı verdi, karar büyük olasılıkla 14 Şubat | Varanas

MumuOner

New member

Varanasi: Ek Baş Yargıç Sulh Hakimi-V (MP-MLA) Ujjwal Upadhyaya Salı günü mahkemesi, dilekçede Samajwadi partisi başkanı Akhilesh Yadav ve AIMIM başkanı Asaduddin Owaisi’ye ‘titreme16 Mayıs’ta bulundu Gyanvapi cami bağlantısı.
23 Mayıs 2022’de bu savunmayı sunan Kıdemli Avukat Harishankar Pandey, iddiaların tamamlanmasının ardından mahkemenin ileriki işlemler için bir sonraki tarih olarak 14 Şubat’ı belirlediğini söyledi. Bu dilekçedeki sipariş büyük ihtimalle 14 Şubat’ta teslim edilecekti” dedi.
Pandey, TOI’ye mahkemenin dilekçenin uygulanabilir olduğunu 15 Kasım 2022’de zaten açıkça belirttiğini bildirdi.
“Ceza Muhakemesi Kanunu’nun 156(3) maddesi uyarınca dava açılmasına ilişkin tartışmalar Salı günü sonuçlandırıldı. Mahkemenin talep ettiği polis raporu da sunuldu.” Pandey, “Mahkeme, 16 Mayıs’ta Rakhi Singh ile State of UP ve diğerlerinin davasında soruşturmayı zorunlu kıldığı zaman tamamlandı ve Gyanvapi abdest havuzunda bir ‘Shivling’ bulundu ve daha sonra mahkeme komisyonu raporu bölge hakim mahkemesine sunuldu. 19 Mayıs’ta tükürme, abdest havuzunda el ve ayak yıkama gibi namazların Hindu duygularının incindiğini görünce üzüldüm.
“Yalnızca bu değil, TV programlarında ve sosyal medyada SP başkanı Akhilesh Yadav ve Owaisi, kardeşi ve daha pek çok kişi ‘Shivling’ hakkında Hinduları da inciten saldırgan yorumlar yaptı.
Bu görüşle, ACJM-V mahkemesine, bu politikacılara ve ayrıca Başkan Mevlana Abdul Waqi, Eş Sekreter de dahil olmak üzere Gyanvapi Camii’nin yönetim kurulu – Anjuman Intezamia Masajid – ile bağlantılı kişilere karşı dava açılması talebiyle bir talepte bulundum. Saiyyed Muhammed Yasin ve Müftü-e-Banaras Mevlana Abdul Batin Nomani.”