Lion’s Den: 16 yaşındaki kurucu tüm aile için anlaşma sağladı

EkoIte

Member
Milyon dolarlık işi olan gençler
16 yaşındaki kurucu, tüm aile için “Lion’s Den” anlaşmasını aldı

“Aslan Mağarası”nda başarılı: Kurucular Paul Belthle ve baba Jürgen, aile şirketi “Petrol Dostları” ile etkilemeyi başardılar.

© BeHaberler-Michael Maurer / RTL

Daniel Bakır

Paul Belthle hâlâ öğrenci ama yemeklik yağ şirketiyle şimdiden milyonlarca satış yapıyor. “Lion’s Den”de iki yatırımcıyı da aile şirketi konusunda ikna etti.

Almanya’nın güneyindeki küçük kasaba Beuron-Thiergarten’den gelen “Petrol Dostları” çok özel bir aile şirketidir. Genç Paul Belthle, şirketin patronu ve şirketidir. yemeklik yağlar o kadar iyi çalışıyor ki tüm aileyi meşgul edebiliyor. Anne Yvonne ofisle ilgileniyor, baba Jürgen ise üretimle ilgileniyor. Maik Amca satın alma ve sipariş kabulünü yapıyor, diğer amca Tobi ise depolama ve nakliyeyi yapıyor. Büyükanne, büyükbaba ve Paul’un küçük kardeşi Hannes bile işin içinde. Öğrenci Paul, “Lion’s Den”de şöyle açıklıyor: “Ama patron benim, işi ben yürütüyorum ve babam iyi tavsiyeler verebilir, ama sonunda kararları vermek bana düşüyor.”

Kurucu şovda Beltles artık aileden gelmeyen iki önemli meslektaşı kazanmayı başardı: yatırımcı Dagmar Wöhrl ve yatırımcı Tillman Schulz. Kayıt sırasında 16 yaşında olan kurucu Paul ve babası Jürgen, özgün ve yetkin görünümleriyle iki aslanı ikna etti. Wöhrl ve Schulz ortaklaşa 200.000 Euro yatırım yaparak şirket hisselerinin yüzde 20’sini devraldılar. Kurucuların ve yatırımcıların söylediği gibi televizyonda gösterilen el sıkışma anlaşması daha sonra gerçekleşti yıldız onaylanmış.

“Aslan Mağarası”ndan önce bile milyonlarca satış yapılıyordu

“Petrol Dostları” yüksek kaliteli ve bölgesel bir start-up’tır. yemeklik yağlar. Her şey Paul’e 12 yaşındayken deneme yapması için küçük bir yağ değirmeni verilmesiyle başladı. Ancak öğrencinin hobisi kısa sürede işe dönüştü. Ebeveynlerin otel ve gençlik pansiyonu işletmesi korona salgını sırasında sorunlarla karşılaşınca tüm aile olaya müdahale etti. Küçük aile projesi çok kısa sürede girişimcilik başarısına dönüştü. Petrol dostları geçen yıl 1,4 milyon euroluk satış elde edebilmişti. Şirket 2023 yılına kadar 2 milyon rakamını hedefliyor.

Ürünler artık yalnızca Konstanz Gölü bölgesindeki yerel çiftlik mağazasından değil, aynı zamanda çevrimiçi mağazadan ve Rewe veya Edeka’dan da satın alınabiliyor. Baba Jürgen Belthle, petrol dostlarının şu anda başta Güney Almanya olmak üzere yaklaşık 1000 mağazaya tedarik sağladığını söylüyor yıldız: “En büyük dileğimiz Almanya çapında mağazalara girmek.” “Aslan Mağarası”nda ortaya çıkma ve iki yatırımcı ağının şirkete daha fazla tanıdık ve müşteri getirmesi muhtemeldir.

2024’te kesinlikle bir değişiklik olacak: Papa Jürgen Behltle şu anda resmi olarak şirketin başında bulunuyor. Ancak bu durum önümüzdeki yaz değişmeli. Daha sonra kurucu Paul Behltle reşit olacak ve aile şirketinin başkanı olarak resmi olarak tescil edilecek.

Bu makale sözde bağlı kuruluş bağlantıları içermektedir. Daha fazla bilgiyi burada bulabilirsiniz.

#Konular