KOLOMBO: İflas etmiş Sri Lanka, üst düzey bir yetkiliye göre önümüzdeki ay yerel seçimleri ertelemek üzere. 9 Mart seçimleri, Başkan Ranil Wickremesinghe için büyük bir destek testi olacaktı.
Seçim Komisyonu’ndan yapılan mahkeme açıklamasına göre, Hazine, gazetenin basımını finanse etmeyi reddetti. mod oy kullanma kabinleri için kağıtlar, yakıt veya polis koruması. “Bir taahhütte bulundum. Yüksek Konsey AK başkanı, anketin zamanında yapılacağını söyledi Nimal Punchihewa söz konusu. Ancak şimdi mahkemeye, hükümetin gerekli fonları serbest bırakmayacağı için bunu yapamayacağımızı bildiriyorum” dedi. Başkan daha önce, devlet gelirlerinin maaş ve emekli maaşlarını ödemek ve temel hizmetleri sürdürmek için yetersiz olması nedeniyle anketlerin imkansız olduğunu söylemişti. Oylamanın yaklaşık 10 milyar rupiye (27,6 milyon $) mal olacağı tahmin ediliyor.
Wickremesinghe, bir IMF kurtarma paketini güvence altına almak için kapsamlı vergi artışlarını ve fiyat artışlarını zorladı. Borç batağındaki ülkenin ekonomik krizi aşması için mevcut tek seçeneğin kurtarma paketi aramak olduğunu vurguladı. “Bir ülke iflas ederse IMF’ye gitmesi gerekir. Bir ülke iflas ettiğinde yardım eden dünyada başka bir kuruluş yoktur.”