Ladakh: Vadodara kadını Ladakh’ta donmuş gölde yarı maratonu tamamladı | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA: Koşmak, birçok kişinin takip ettiği popüler bir fitness rutini haline geliyor. Ancak, bir dünya rekoru kırmak için spor kıyafetleri yerine sıcak tutan giysiler giyerek 4.862 fit yükseklikte donmuş bir gölde yarım maraton koştuğunuzu hayal edin.
Vadodara’dan genç bir kadın, Çin’de düzenlenen ‘Pangong Donmuş Göl Maratonu’ adlı ülkenin ilk donmuş göl maratonuna katılarak bunu başardı. Pangong Tso içinde Ladakh. Etkinlik ayrıca dünyanın en yüksek donmuş göl yarı maratonu için Guinness Dünya Rekoru’nu da yaptı.
Stuti Bakşi (30), 100 kişilik etkinlikte Gujaratlı tek kadındı. Etkinliğe, dördü Ladakh’tan ve geri kalanı ülkenin diğer bölgelerinden olmak üzere yalnızca dokuz kadın katıldı. Bakşi söz konusu. Bakshi daha önce dört yarı maraton koşmuştu, ancak bu onun ilk kez bu kadar yüksek bir irtifa yarışmasında yarışıyordu. Ve sonunda 21,9 km’lik mesafeyi dört saatte kat ederek bugüne kadarki en zorlu koşusunda başarılı oldu.
Rüzgarlı koşullarda yüksek irtifadaki donmuş gölde koşmak beklenmedik zorluklar çıkardı. Bakshi, “Rüzgara ve aynı zamanda bizi arkadan iten güçlü bir arka rüzgara karşı koşmak zorunda kaldık. Size karşı rüzgarla koşmak bir çaba iken, güçlü arka rüzgar, buz üzerinde koşarken birinin sizi arkadan itmesi gibidir,” dedi.
Bakshi, gölün yüzeyinin aslında düz değil, pürüzlü olduğuna dikkat çekti. “Sert, engebeli buzda denge kurmak çok zor. Normal koşu ayakkabıları yerine koşullara uygun ayakkabılar giymelisiniz” dedi.
Katılımcılar etkinliğe girmeden önce iki tıbbi testten geçmek zorunda kaldılar. Pangong Tso’da fiilen koşmadan önce bir süre yüksek irtifaya ve düşük sıcaklıklara alıştırıldılar. Bakshi, “Pazartesi etkinliğinden önce Pazar günü bir test sürüşü yaptık” dedi.
Katılımcıların, daha önceki koşu ve yüksek irtifa aktiviteleri deneyimlerine göre etkinlik için seçildiğini söyledi. “Daha önce yarı maraton koşmuştum ve Himalayalar’da trekking ve trekkinge de katılmıştım.Aynı zamanda yoga eğitmeniyim ve bazı macera aktivitelerine katıldım.
Tüm bunlar, bana etkinliğe katılma fırsatı verilmesinden yanaydı” dedi. Etkinlik, Ladakh Macera Sporları Vakfı tarafından ortaklaşa düzenlendi. Ladakh Özerk Yamaç Geliştirme Kurulu ve diğer devlet hizmetleri. Hint Ordusu ve Hint-Tibet Sınır Polisi, olay için eylem planını uyguladı.