Kongre, Amul Süt Ürünleri’nde azınlığa düşürüldü | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA: Halk arasında Amul Süt Ürünleri olarak bilinen Kaira Bölgesi Kooperatif Süt Üreticileri Birliği Limited Şirketi’nde (KDCMPUL) – Gujarat’ta yönetim kurulunda güçlü bir varlığa sahip olduğu tek süt ürünleri birliği olan Kongre için masalar değişti.
Amul Dairy’nin dört yöneticisi Cumartesi günü BJP devlet başkanı CR Paatil’in huzurunda parti devlet genel merkezi Kamalam’da BJP’ye katıldı. Böylece Kongre sütçülükte bir azınlığa düşürüldü.
Hareket, Amul Dairy’nin en önemli iki pozisyonunun – başkan ve başkan yardımcılığının – kritik seçiminden sadece birkaç gün önce geldi. İki görev için seçimlerin 14 Şubat’ta yapılması planlanıyor.
Amul Süt Ürünleri dışında BJP, Amul markası altında ürün pazarlayan tüm süt ürünleri birliklerinin en üst organı olan Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu’na üye 18 süt ürünleri birliğinin tamamında çoğunluğa sahiptir.
Cumartesi günü BJP’ye katılan dört yönetmen Memdavad’dan Juvansinh Chauvan, Tarapur’dan Sita Parmar, Kapadvanj’dan Sharada Patel ve Kathlal’dan Ghela Zala.
Şu anda, BJP’ye 2017’de katılan kıdemli kooperatif lideri Ramsinh Parmar, Amul Dairy’nin başkanı iken, başkan yardımcılığı pozisyonu Borsad Rajendrasinh Parmar’ın eski Kongre MLA’sı tarafından yürütülüyor.
Amul Dairy’nin seçilmiş 13 yönetim kurulu koltuğu için son seçimler 2020’de yapıldı. Ramsinh tartışmasız seçilirken, ömür boyu üye olan Ranjit Patel de tartışmasız seçildi.
Kalan 11 sandalye için yapılan seçimlerde Kongre, sekiz sandalye kazanarak çoğunluk kazandı. Daha sonra Ekim 2020’de Ramsinh başkan seçildi, ancak Rajendrasinh Parmar ile BJP destekli Rajesh Pathak arasında kafa kafaya mücadelenin görüldüğü başkan yardımcılığı görevi için yapılan seçimin sonuçları askıya alındı. yasal sorunlar.
Desteler yalnızca geçen yıl Eylül ayında sonuçlar için temizlendi ve ardından Rajendrasinh Parmar, Pathak’tan altıya karşı dokuz oyla başkan yardımcılığına getirildi.
Geçen ay, aynı zamanda Amul Dairy’nin yönetim kurulu üyesi olan eski Kongre Milletvekili Kanti Sodha Parmar da BJP’ye katıldı. Cumartesi günü BJP’ye dört yöneticinin katılmasıyla, BJP’nin yönetim kurulundaki toplam gücü şimdi ona ulaşırken, Kongre’nin tek oyu Matar’dan Rajendrasinh Parmar ve Sanjay Patel.