Jamshedpur: Üç ilçeden öğrenciler için iyi haber Kolhan Kolhan Üniversitesi (KU) burada beş kolej daha açmayı planlıyor.
sözcü KU PK’dan panik bu konuda kolejlerin açılacağı ilgili bölgenin MLA’ları ile görüşmeler devam etmektedir.
Pani, kolejlerin inşası için arazi edinim süreci tamamlandıktan sonra, belgelerin resmi onay için eyaletin yüksek öğretim departmanına iletileceğini söyledi.
Pani, KU’nun ağırlıklı olarak Kolhan’ın yarı kentsel ve kırsal kesimlerinde yeni kolejler açmayı planladığını, böylece mevcut kolejlerdeki öğrencilerin üzerindeki yükün azaltılabileceğini ve eğitim seviyesinin yükseltilebileceğini söyledi.
Üniversite, kurumları açmak için Musaboni, Chakuliya, Jadugora, Patamda ve Bodam’ı kısa listeye aldı.
Bu arada Pazartesi günü TOI’ye konuşan Ghatshila Milletvekili Ramdas Soren, Musaboni’de bir eğitim enstitüsü kurma konusunda geçmişte eyalet hükümetiyle görüştüğünü söyledi. Çok sayıda öğrenci eğitim için Ghatshila’ya gitmek zorunda ve bu yeni kolej mevcut kolejin yükünü hafifletecek. Ayrıca aşiret köylerinden gelen öğrencilerin kapılarına yakın bir yerde eğitim almalarına yardımcı olacaktır.
Soren, üniversitenin burada daha iyi iş imkanları için gerekli olan eğitim çıtasını da yükselteceğini söyledi. JMM MLA, Musaboni’de üniversite kurmak için arsa sorunu olmayacağını belirterek, bu konuda KU’ya her türlü desteğin sağlanacağını taahhüt etti.
Baharagora montaj merkezinin MLA’sı Sameer Mahanty, Chakuliya’nın tren istasyonuna yaklaşık 2 km uzaklıktaki kırsal kesimlerinde de arazinin hazır olduğunu söyledi. Köylerde açılan yüksek öğretim kurumlarının, yakın çevrede yaşayan insanların günümüzün rekabetçi iş dünyasında çok ihtiyaç duyulan eğitim seviyelerini yükseltmelerine yardımcı olacağını söyledi. Soren gibi o da üniversitenin kendi yetki alanlarındaki alanlarda kolejler kurması için her türlü desteğin verileceğini söyledi.
Plan kız öğrenci yurdu tarafından da övüldü. Steel City’de bir PG konaklama biriminde yaşayan ve burada bir üniversiteye kayıtlı olan Musaboni yakınlarındaki bir köyden gelen Savita Mahato, evinin yakınında yüksek öğretim kurumları olsaydı dedi. , o yapmaz. şehre taşınmak zorunda. O ve onun gibi birçok kişi, uzak bölgelerde kolejler açmanın, yüksek öğrenim için şehirlere gereksiz göçü engelleyeceğini söyledi.