Kızılderili Amerikalı Sunnyvale Belediye Meclisi koltuğunu kazandı

ParlayanGüneş

New member
Murali SrinivasanHintli-Amerikalı bir mühendis, kısa bir süre önce California, Silicon Valley’deki Sunnyvale Kent Konseyi’nde tek bir oyla bir koltuk kazandı.
“Sunnyvale tarihindeki en yakın seçimdi. Gecikmeme rağmen, ek oy pusulaları sayıldığı için eğilim olumluydu. Bitiş çizgisini bir oyla geçmek için yeterli oy vardı. Srinivasan, “Bu seçim, herhangi bir demokraside herkesin katılması gerektiğini ve her oyun önemli olduğunu kanıtlıyor” dedi. Hindistan zamanları Sunnyvale’in 3. Bölgesindeki tarihi zaferi hakkında. En dar kenar boşlukları göz önüne alındığında, Santa Clara eyaletiSeçmen sicil memuru, Srinivasan’ı kazanan ilan etmeden önce otomatik bir yeniden sayım gerçekleştirdi.
“Seçmen Kayıt Memuru (Hindistan’daki Bölge Seçim Komiserine benzer), bu yeniden sayım talebinden önce manuel yeniden sayımı tamamlamıştı. Manuel yeniden sayım ve makine sayımı tam olarak eşleşti,” dedi Srinivasan yeniden sayım süreci hakkında.
Bengaluru’da doğup büyüyen Srinivasan, mühendislik lisans derecesini tamamladıktan sonra Amerikan rüyasının peşinden gitmek için ABD’ye göç etti. Mühendislik kariyerine Silikon Vadisi’nde Virginia Tech’ten bilgisayar bilimi alanında yüksek lisans derecesi ile başladı ve daha sonra Stanford Üniversitesi’nden yönetim alanında yüksek lisans derecesi aldı.
Şimdi yirmi yılı aşkın bir süredir temsil edeceği bölgenin bir sakini; Srinivasan, sosyal yardım yoluyla bölge sakinlerinin şehir yönetimine ve politikasına katılımını artırmaya odaklanacak.
“Bu, temsilcileri seçtikten sonra demokrasideki bir sonraki adımdır. Ayrıca konut, trafik, iklim değişikliği ve kamu güvenliği gibi şehrin karşı karşıya olduğu sorunları da ele alacağım” dedi.
Silikon Vadisi’ndeki birçok Kızılderili gibi, Srinivasan da yazılım ve bilişim endüstrilerinde başarılı bir kariyere sahip ve aşağıdakiler de dahil olmak üzere büyük şirketlerde seri girişimci ve kurumsal yönetici oldu. Güneş Mikrosistemleri ve General Electric. Ancak 15 yıldan fazla bir süredir, zaman ve becerilere katkıda bulunarak topluluğa dahil olmuştur.
“Sunnyvale’de bir topluluk ve mahalle gönüllüsü ve lideriydim ve topluma katkılarımdan dolayı 2021’de ‘Sunnyvale’in Seçkin Sakini’ olarak tanındım” dedi. Şimdi, topluluk ve mahalle faaliyetlerinin bir uzantısı olarak mecliste hizmet vererek deneyimini şehre katkıda bulunmak istiyor.
Srinivasan ayrıca Hindistan’da eğitim, sağlık ve çevre alanlarındaki hayır kurumlarını desteklemektedir. “Düşük gelirli ailelerden gelen öğrencileri destekliyorum. Hindistan’daki girişimcilere rehberlik etmek niyetindeyim” dedi.
Silikon Vadisi’ndeki Hint-Amerikan topluluğunun aktif bir üyesi; Sunnyvale’de ilk Diwali festivalini düzenledi.
“Ayrıca Arts & Wine festivalinde ve Heritage Museum’da Hint kültürel sergileri düzenledik” dedi. Srinivasan, nefret suçları ve göçmenlik gibi Kızılderili Amerikan toplumu için önemli olan sorunlarla ilgilenen kuruluşlarda yer almaktadır.