Kilise, Merkez’e azınlık burslarını sona erdirme kararını geri alması çağrısında bulundu | Ranchi haberleri

MarMe

New member
RANCHI: Cuma günü Katolik Kilisesi, Merkezin 1 ila 8. sınıflarda okuyan SC, ST ve OBC öğrencilerine burs ödemelerini durdurma kararıyla ilgili endişelerini dile getirerek, kararın azınlık öğrencilerinin refahını olumsuz yönde etkileyeceğini söyledi.
Ranchi Yardımcı Piskoposu Theodore Mascarenhas, Ranchi’deki Başpiskopos Evi’ndeki bir Noel toplantısında Birlik Azınlık İşleri Bakanı’nın iddiasının, Smriti İraniEğitim Hakkı Yasası’nın 1’den 8’e kadar olan sınıflar için ücretsiz ilköğretimi garanti etmesi ve diğer yüksek öğrenim burs programlarıyla örtüşen okul öncesi bursun devam etmesi tamamen yanlış anlaşılmıştı.
“Birlik hükümeti vurguladı Sabka Cts, Sabka Vikas, kolektif çaba ve kapsayıcı büyüme anlamına gelir. 1’den 8’e kadar olan öğrencilere burs verilmemesi, hükümetin belirtilen hedeflerinin aksine, yoksulların en yoksulları zarar görecek.
Mascarenhas, Birlik hükümetimizden bu kararı geri almasını rica ediyorum” dedi. Ancak piskopos, Jharkhand’daki Hemant Soren liderliğindeki hükümete övgüler yağdırdı.
“Geçtiğimiz on yılda, birbirini izleyen eyalet hükümetleri, azınlıkların yönettiği okulların boş ve onaylı kadrolara öğretmen atamasına izin vermediği için eğitim sağlamanın zor olduğu ortaya çıktı. Boş ve onaylanmış pozisyonları doldurmamıza izin verdiği için eyalet hükümetine minnettarız. Dinleyen ve halkın ihtiyaçlarına yanıt vermeye hazır bir hükümet bulduk” dedi.
“Katolik Kilisesi, din, ırk, kast veya mezhep gözetmeksizin geniş çapta halka hizmet etmeye devam ediyor. Kilise, Covid zamanlarında barınakların kurulmasında, yoksullara ve açlara erzak ve pişmiş yiyecek, giyecek ve tıbbi yardım sağlanmasında başı çekmişti. Ülkenin dört bir yanından cömert bağışçıların katkılarıyla toplanan 4 milyon Rs, Covid nedeniyle yoksullara ve muhtaçlara yardım sağlamak için harcanmıştı” dedi.
“Mevcut mali yıl için Kilise, yoksul ve ihtiyaç sahiplerine ek 2.000 battaniye ve kalem, silgi, çanta, tükenmez kalem, geometri kutusu, kalem açacağı ve hatta küçük bir havlu içeren 200 eğitim seti dağıtmayı hedefliyor. ırk ya da ırk, din” diye ekledi.