VARANASI: 1993 yılında Varanasi’de doğup büyümüş, idrar kültürü ile idrar yolu enfeksiyonu (İYE) teşhis testini 1-30 dakikada tamamlayan bir kit geliştiren, Srijan Jindal alacak 75 genç Hintli öğrenci ve mezundan biriydi. Hindistan Birleşik Krallık Başarılılar Başarılar 25 Ocak’ta Londra, Westminster Sarayı – İngiliz Parlamentosu’ndaki resepsiyondan sonra Northumberland Bulvarı’nda.
Ulusal Hintli Öğrenciler ve Mezunlar Birliği’nin ev sahipliğinde düzenlenen bir törende Eğitim, Bilim ve İnovasyon kategorisinde ödül aldıktan sonra TOI ile telefonda konuşurken Srijan, “Bu onuru almak benim için heyecan verici bir zamandı,” dedi (NİSAU) Birleşik Krallık Uluslararası Ticaret Bakanlığı ve Birleşik Krallık Yüksek Öğrenim sektörü tarafından desteklenen Hindistan’daki British Council ile işbirliği içinde. India-UK Achievers Honors, Hindistan’ın bağımsızlığının 75. yıldönümü münasebetiyle Birleşik Krallık’ta eğitim görmüş 75 genç Hintlinin eğitim ve mesleki başarılarının yanı sıra Hindistan ile Birleşik Krallık arasındaki eğitim bağlantılarını kutladı.
Bir çocuk doktoru olan Dr. Pradeep Kumar Jindal’ın oğlu olan Srijan, Hindistan Teknoloji Enstitüsü (IIT) Roorkee’den Teknoloji Lisansını (Biyoteknoloji) tamamlamış ve 2016 yılında University of Technology’den doktorasını (Kimya) sürdürmek üzere Birleşik Krallık’a gitmiştir. Yüksek lisans derecesine ihtiyaç duymadan Manchester. Babası, “Srijan mezun olurken Üstün Öğrenci için IIT Roorkee Miras Mükemmellik Ödülü’nü almıştı. Birleşik Krallık Hükümeti onun yeteneğini tanıdı. Temmuz 2021’de 5 yıllık ender bir Küresel Yetenek Vizesi (Kademe 1) ile onurlandırıldı.”
Srijan, “Şu anda PhenUtest Diagnostics Limited’de kurucu ortak ve baş araştırmacı olarak çalışıyorum. Teşhis süresini 48 saatten 30 dakikaya indiren ve ayrıca doğrulukla İYE teşhisi için büyük bir yenilik, son aşamadadır. Yukarıdaki teknolojiyi geliştirmek için Birleşik Krallık Hükümeti’nin ana finansman kuruluşu UKRI’den (Birleşik Krallık Araştırma ve İnovasyon) Mart 2021’de 257.322 £ (2.6 Crore Rs’ye eşdeğer) alan patent bana verildi.”
Srijan, “Mevcut teşhis sürecinde, İYE vakalarında antibiyotikler 48 saat sonra veriliyor. Ancak yeni kit, İYE vakalarında antibiyotiklerin seyrini bir saat içinde belirlemeye yardımcı olacak” dedi ve antimikrobiyallerle ilgili artan endişelere dikkat çekti. Direnç (AMR) ve Dünya Sağlık Örgütü’nün bu yeniliği geliştirirken bu konudaki uyarıları göz önünde bulundurulmalıdır.
Srijan’ın uzun bir akademik ve araştırma başarıları listesi var ve gelişmekte olan ülkelerde kadın hijyenini iyileştirmede faydalı yeniliklere odaklanmaya devam ediyor. Bu kitin dışında iki yenilik için de patent başvurusu yapıldığını söyledi.