Kanserden Kurtulanlar Sağlık Farkındalığı İçin Yürüdüler | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
Vadodara: Göğüs kanseri teşhisi konması neredeyse iki yılını aldı. Bhavna için dünya yıkıldı Çavla ama kendini bir arada tuttu ve ölümcül hastalığı yendi.
Bu Pazar, 60 yaşındaki sağlam kadın, şehirden kanserden kurtulan diğer üç kişiyle birlikte Vadodara Uluslararası Maratonunda koşacak.
“Tedavim tamamlanalı henüz altı ay oldu. Kemoterapi vücuda zarar verdiği için uzun ve sancılı bir süreçti. Ancak maraton koşmaya sadece korkularımı yenmek için değil, aynı zamanda kanser farkındalığını yaymak için de karar verdim,” dedi Chawla TOI’ye.
Ev hanımı olan Chawla, 5K kategorisinde koşu antrenmanı yapıyor ve ayrıca dayanıklılığını artırmak için kişisel bir antrenör tuttu. “Bir dahaki sefere 10k koşusu yapabilirim” diye ekledi. Chawla’nın yanı sıra Babita Agarwal, Dr. Parul Şah ve Sema GuptaKoşuya tüm kanser hastaları katılacak. “Hastalığa dikkat çekmek için Vadodara Maratonunda koşuyorum. Eğitimli olmasına rağmen, çoğu erken semptomları gözden kaçırıyor. ben … idim mutlu erken teşhis konulması ve zamanında tedavi edilmesi gerekiyor” diyor. 2005 yılında meme kanseri teşhisi kondu.
Tejal EminVadodara Uluslararası Maratonu başkanı, şunları söyledi: “Kanseri yenmek için muazzam bir cesaret ve irade gerekiyor. Ve bu kadınlar maratona katılarak örnek teşkil ediyorlar.”