Kadınlara Ait Kashi’de Biz Büyütün | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

VARANASI: Aghoreshwar Bhagwan Ram’ın sözlerinden esinlenerek: “Kendin için yaşadığın sürece mutluluğu bulamayacaksın. Bunu başkalarının gülümsemelerinde arayın, özellikle de davranışlarınızın neden olduğu gülümsemelerde” – bir grup Meksikalı kadın, zarafetten yoksun kızları zarif hayatlar yaşamaları için güçlendirerek onları gülümsetmek için Varanasi’de kamp kuruyor.
Her yıl Meksika’nın farklı şehirlerinden gelen bu kadınlar, yerel kadınları ve kızları güzellik uzmanı mesleğinin farklı becerileri konusunda eğitmek için iki haftalığına Kashi’yi ziyaret ediyor. Onları kendi imkanlarıyla ücretsiz olarak eğitmekle kalmıyor, aynı zamanda kendi kuruluşlarını yönetmelerine de yardımcı oluyorlar. Birçoğu geçimini sağlamak ve ailelerini desteklemek için şehirde kendi güzellik salonlarını açtı. Ve bu hayır kurumunun ortak noktası, Mahesh Nagar kolonisinde Ganj kıyılarında bulunan Aghor Vakfı’dır.
Altı üyeli gruptan Maria De La Cruz, “Covid salgını dışında yerel kızlara ve kadınlara güzellik uzmanı kursları vermek için yedi yıldır buraya geliyoruz” diyor. Ona göre iki hafta boyunca her gün makyaj, saç bakımı, manikür/pedikür ve gelin makyajı olmak üzere iki seans eğitim veriyorlar. Bu yıl, 28 yerel kadın güzellik uzmanı becerilerini öğreniyor.
Gerekli tüm makyaj malzemelerini ve kozmetiği de getiriyorlar ve eğitim sonunda kullanılmayan veya kalan malzemeler, kendi satış noktalarını işletmeleri için yerel eğitimli kadınlara veriliyor. Grubun başka bir üyesi olan Ma Del Carmen, “Tüm makyaj malzemeleri Aghor Vakfı’nın Sonoma Ashram (California) takipçileri ve arkadaşları tarafından sağlanmaktadır” dedi. Grubun diğer üyeleri Noemi, Barbara Lizbeth, Oralia Ortiz ve Raquel Martinez’di. Puja, Shobhana, Neetu, Neha ve Reena gibi birçok yerel kadın kendi güzellik salonlarını işletiyor.
“Shakti Projemiz aracılığıyla kadınların güçlendirilmesiManevi guru ve Aghor Vakfı’nın kurucusu Baba Harihar Ramji, 2009 yılından bu yana dikiş, terzilik ve el sanatları gibi çeşitli becerilerde eğitim vererek ağırlıklı olarak eğitimsiz genç kadınlara hizmet veriyoruz. Aghor Vakfı’nın California, Napa’dan Maricruz Morales liderliğinde, kadınların kına, ip geçirme, saç kesme, manikür/pedikür ve makyaj gibi çeşitli güzellik tekniklerini öğrenme ve uygulama fırsatı buldukları Shakti Güzellik Okulu’nu kurduklarını söyledi. kadar uygulama ve tasarım. Project Shakti ayrıca, aileleri eğitim masraflarını karşılayamayan genç kadınlar için bir burs fonu bulundurmaktadır.
Aghor vakfı ayrıca, aksi takdirde yaşam beklentileri zayıf olacak olan terk edilmiş ve yetim çocukların büyüyüp gelişebileceği bir topluluk sağlayan bir Bal Ashram’ı da yönetiyor. Ayrıca, yoksul ailelerin çocuklarına ücretsiz ilköğretim sağlayan bir okul da işletmektedir.