Vadodara: Cumartesi günü MS Üniversitesi’nin ticaret bölümünde yeni bir tartışma, bir üniversite öğrencisinin 12. sınıf sınavlarında başarısız olmasına rağmen birinci sınıf Ticaret Lisans (BCom) derslerine kabul edildiğini iddia etmesiyle su yüzüne çıktı.
Öğrenci, bilgisayar dersinden 12. sınıf sınavlarında başarısız olduğunu ancak fakülte tarafından yedi ay önce kabul edildiğini iddia etti. “Bilgisayar derslerinden başarısız olmama rağmen, FY BCom için kabul formunu doldurdum. Fakülte formumu kabul etti ve ben de gerekli ücretleri ödedim. Ondan sonra ders almaya bile başladım ama artık sınav tarihleri çıktığı için sınavlara giremiyorum” dedi.
Hatta ana binaya kabul edildikten sonra konu seçim sürecinden geçebileceğini bile iddia etti. “Fakat şimdi fakülte yetkilileri, 12. sınıftan kaldığım için PRN numaramın oluşturulmadığını söylüyor” dedi.
Ancak Fakülte Dekanı Prof. Ketan Upadhyaya, öğrencinin sadece geçici olarak kabul edildiğini açıkladı. “12. sınıfta başarısız olduğu not listesini sunması şartıyla onu geçici olarak kabul etmiştik. Ancak, puan listesini teslim etmedi. Upadhyaya, TOI’ye bu yüzden PRN numarasının üretilmediğini söyledi.
Upadhyaya, kabul süreci sırasında FY BCom’daki tüm kabullerin geçici olarak verildiğini açıkladı. “Akademik bölüm tüm belgeleri kontrol ediyor. Bu öğrenci 12. sınıfta başarısız olduğu dersin not formunu teslim etmediği için, akademik departman onunla iki kez telefonla iletişime geçerek, gerekli not formunu teslim edene kadar kesinleşmeyeceğini bildirdi. dedi.
İronik bir şekilde, öğrenci diğer öğrenci liderleriyle birlikte 23 Ocak’ta başlaması planlanan gecikmiş dönem ortası sınavları öncesinde tartışmalara yol açtı.
Upadhyaya, “Normal dönem ortası sınavları 10 gün önceydi ama o sırada gelmemişti,” dedi.