Joe Biden yöneticisi, Teksas, Florida bölgelerini maske görevlerinde destekliyor

ParlayanGüneş

New member
WASHINGTON: Cuma günü Başkan Joe Biden yönetimi, Cumhuriyetçi valilerinin okullarda maske takılmasını yasaklayan emirlerine karşı çıkan Teksas ve Florida’daki yerel kasabalara ve okul kurullarına tam destek sundu.
Eğitim Bakanı Miguel Cardona’dan birkaç açık mektupta hükümet, hükümet emirlerini kınadı. Hastalık Kontrol ve Önleme Merkezlerinin halk sağlığı yönergelerini ihlal eden Teksas’tan Greg Abbott ve Florida’dan Ron DeSantis. Cardona ayrıca, okullar için federal Covid-19 yardım fonlarının, eyalet liderleri tarafından yerel okul bölgelerine uygulanan para cezalarının neden olduğu finansal boşlukları doldurmak için kullanılabileceğini kaydetti.
Cardona, “Bölüm, okulları güvenli bir şekilde yeniden açmak ve güvenli kişisel talimatları sürdürmek için çalışan bu özel eğitimcilerin arkasında duruyor” diye yazdı.
İki eyalet, aşılanmamış nüfusları arasında daha bulaşıcı delta varyantının yayılmasından kaynaklanan ülkedeki en kötü Covid-19 salgınlarından bazılarını yaşıyor. Beyaz Saray Perşembe günü yaptığı açıklamada, yalnızca iki devletin geçen hafta virüsten hastaneye yatışların yüzde 40’ından sorumlu olduğunu söyledi.
Hem Abbott hem de DeSantis, çocuklarının okulda maske takıp takmamasına ebeveynlerin karar vermesi gerektiğine inandıklarını söylediler. CDC, bu ayın başlarında, varyantın yayılmasını yavaşlatmak için K-12 okullarında aşı durumundan bağımsız olarak evrensel maskelerin takılmasını tavsiye etti.
Mektuplar, Biden yönetiminin devlet politikasına bugüne kadarki en sert tepkisini işaret ediyor ve cumhurbaşkanının valilerin eylemlerini geri almak için doğrudan yetkisine sahip olmadığına inanmadığını belirtmesinden günler sonra geldi.
Biden bu ayın başlarında “Bu valilere lütfen yardım edin diyorum. Ama yardım etmeyecekseniz en azından yoldan çekilin” dedi. “İnsanlar doğru olanı yapmaya çalışıyor. Gücünüzü hayat kurtarmak için kullanın.’
Florida Eğitim Komiseri Richard Corcoran, eyalet Eğitim Kurulu’na maske zorunluluğu getiren bölgelerin müfettiş ve okul yönetim kurulu üyelerinin maaşlarını kesmesini tavsiye edebileceğini söyledi.
Cardona, “Florida’dan öğrencileri ve eğitimcileri korumak (veya başka mali yaptırımlar uygulamak) için çalışan müfettişlerden ve okul yönetim kurulu üyelerinden maaş kesme tehdidi, yalnızca ve mutlak takdir yetkisi dahilinde (federal virüs kontrolü) fonlarıyla ele alınabilir. Florida okul bölgeleri.”
Abbott hükümeti, maske zorunluluğunu yasaklamanın yanı sıra, okulların olası Covid-19 enfeksiyonları için temas takibi yapması gerekmediğini söyledi. Cardona’nın mektubu, federal fonların temas takibi için de kullanılabileceğini açıkça ortaya koyuyor.