Jmm Dumka’da Khatiyan’ı Öne Çıkardı | Ranchi haberleri

MarMe

New member

DUMKA: Jharkhand Mukti Morcha’nın liderliği, 44. kuruluş gününün platformunu Dumka Perşembe gece yarısı, yerel halkı 1932’deki Khatiyan’a göre tanımlayan yasa tasarısını bir kez daha açıklığa kavuşturmak için.
Parti ayrıca, Hatiyan merkezli kimlik yasasını öne çıkaran vesileyle 47 maddelik siyasi kararını da kabul etti.
Başbakan Hemant SorenAynı zamanda JMM’nin başkan vekili olan, pek çok şey söylerken konuyu gündeme getirdi. JMM Dumka’daki işçiler ve destekçiler Gandhi Maidan perşembe akşamı
“İronik olan şu ki, Karnataka Vidhan Sabha tarafından geçirilen benzer bir yasa tasarısı parlamento tarafından kabul edildi. Ancak bu fatura hata bahanesiyle iade edildi. Tasarı gelecek nesillerin çıkarlarını korumayı amaçlıyor ve gerekli” dedi.
Diğer JMM siyasi kararları arasında Chotanagpur ve Santhal Pargana kiralama yasalarının hükümlerinin katı bir şekilde uygulanması ve eyalette alkol satışı ve tüketiminin tamamen yasaklanması yer alıyor.
Soren, “1932 Tapu Siciline Dayalı İkamet Politikası, hükümetim tarafından hazırlandı ve kabul edildi; bu, BJP’ye pek uymayan CNT ve SPT yasalarını güçlendirecek” dedi. Ayrıca, partinin tasarının geçmesi için baskı yapacağını söyledi.
CM ayrıca, BJP’nin kendisini merkezi makamlar aracılığıyla parmaklıkların arkasına atmaya çalıştığını iddia etme fırsatını da değerlendirdi.
“Merkez’in tüm mekanizması, yanlış bir şekilde beni suçlamak için baskı altına alındı” diye ekledi.
Sekiz ila dokuz saat süren etkinlik, gece yarısı JMM başkanı Shibu Soren’in çocukları eğitmenin gerekliliğine vurgu yapan konuşmasıyla sona erdi. Shibu kısa konuşmasında, “Toplumun sömürülmemesini ancak eğitim sağlayabilir” dedi.
JMM bakanları, milletvekilleri, milletvekilleri, milletvekilleri ve eski bakanlar da partinin siyasi gücünü göstermesi için ana platform olduğunu kanıtlamış olan toplantıda konuşma yaptılar.