J’khand polis personeli havaalanı güvenliği konusunda eğitim alıyor | Ranchi haberleri

MarMe

New member

RANCHI: 42 kişilik bir ekip Jharkhand Polisi Cuma günü personel, Deoghar, Bokaro ve Jamshedpur havaalanlarının güvenliğini sağlamak için Ranchi’deki Hotwar’da bulunan Soruşturma Eğitim Okulu’nun (ITS) Havacılık Güvenliği Eğitim Enstitüsü’nde türünün ilk örneği olan beş günlük başlangıç kursunu tamamladı.
Özel birim, havalimanlarında yolculara, mürettebata, yer personeline ve sıradan insanlara koruma sağlayacak. Deoghar ve Jamshedpur havalimanları faaliyete geçti, Bokaro’nunki ise yakında hizmete girecek. Ayrıca, Dumka’da yeni bir havaalanı da yapım aşamasındadır.
Ek Polis Genel Müdürü (ADGP) (Operasyonlar) Sanjay Lathkar, “Ranchi’deki Birsa Munda Uluslararası Havalimanı’nın güvenliği Merkezi Endüstriyel Güvenlik Gücü’nün elinde (CISF). ‘Udaan’ planı kapsamında açılacak yeni havalimanları, Jharkhand Polisinin komutası altında olacaktı.
Ağırlıklı olarak Jharkhand Silahlı Polisinden olan kursiyerler, bir müfettiş, 10 polis yardımcı müfettişi, iki yardımcı müfettiş ve 29 polis memurundan oluşuyordu. Uygulamalı eğitim için Birsa Munda Uluslararası Havalimanı’na götürüldüler. Bir sonraki adımda temel eğitim alacaklar ve sınavı geçmek için yüzde 80 puan almaları gerekecek. Yetkili, tatbikata bu ay iki personel grubunun katılacağını da sözlerine ekledi.
Jharkhand Polisi, personelinin eğitimi için Sivil Havacılık Güvenliği Bürosu (BCAS) ile işbirliği yapıyor. Deoghar, Jamshedpur, Bokaro ve Dumka havalimanları için yaklaşık 300 polis personeline ihtiyaç var.