Jharkhand: Sertifikaları 5 Aralık’tan önce doğrulayın veya balta izleyin, dedi öğretmenler | Ranchi haberleri

MarMe

New member
RANCHI: Hükümet, eğitim, öğretim ve yetenek sertifikalarının doğrulanmasında işbirliği yapmayan eyaletteki tüm yardımcı öğretmenleri işten çıkaracak. Jharkhand Eğitim Projesi Kurulu (JEPC) bir mesajda söyledi.
TOI’ye konuşan JEPC Direktörü Kiran Kumari Pasi, “Öğretmenlerin yaklaşık %70’i doğrulama çalışmasına katıldı ve sertifikalarını ilgili bölge yetkililerine teslim etti. Ancak kalan %30’luk kısım henüz süreci tamamlamadı. öğretmenlere plaket verilmiş, sertifikalarını ilgili görevlilere ibraz etmeleri istenmiştir.”
Akademik, eğitim ve yetenek testi sertifikalarının doğrulaması, Yardımcı Öğretmen Hizmet Koşulları Kuralları 2021 kapsamında yapılacaktır. İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü yetkililerinden, 5 Aralık’a kadar sertifikalarını sunmayan öğretmenlerin bir listesini hazırlamaları istenmiştir.
Pasi, “Bu öğretmenlerin sertifikalarının doğrulanması için 5 Aralık’tan önce ilçelerindeki ilgili yetkililerle iletişime geçmeleri istendi. İşbirliği yapmazlarsa, eğitim, öğretim ve öğretmenlik yeterlilik sınavı sertifikaları uygun görülmeyecek ve sertifikaları geçersiz sayılacak.” Bu durumda haklarında departmanlarca işlem yapılır ve bu tarihe uymayanlar 31 Aralık tarihine kadar meslekten ihraç edilir.”
Öğretmenler görevden alınmalarının ardından 2023 yılı Ocak ayından itibaren görev yapamayacak ve ücretleri ödenmeyecektir.