Jharkhand: Ölen göçmen işçilerin yakınları 25.000 Rs aldı | Ranchi haberleri

MarMe

New member

RANCHI: Jharkhand dışında doğal sebeplerden ölen göçmen işçilerin akrabaları, son ritüeller için cesetlerini yerlilerine iade ettikleri için şimdi 25.000 Rs alıyor.
Başbakan Hemant Soren’in kabinesi, ölen göçmen işçilerin cesetlerini taşımak için aile üyelerinin parayı talep etmesine izin veren bir öneriyi Salı günü onayladı. Kabine sekreteri Vandana Dadel, “Daha önce, eyalet dışındaki doğal afetler nedeniyle tek başına ölen göçmen işçilerin ailelerine bir defaya mahsus mali destek veriliyordu” dedi.
Başka bir kararda, 11 üyeli bakanlar kurulu, Jharkhand’daki Sanskrit okullarına ve medreselere sağlanan bursların ikiye katlanması önerisini onayladı. Şu anda hükümetten hibe alan 33 Sanskrit okulu ve 46 medrese var.
Okul Eğitimi ve Okuryazarlık Bakanlığı’nın Jharkhand Kombine Giriş Rekabetçi Sınav Kurulu’nun yetkisi altındaki tüm özel ve devlet tarafından işletilen B.Ed ve M.Ed kolejlerinin giriş sınavlarını dahil etme önerisi de onaylandı. 2018 UGC yönetmeliğine göre hazırlanan, ülke genelindeki üniversitelerde öğretim üyesi ve öğretim üyesi olmayan kadroların atanmalarına ilişkin asgari eğitim nitelikleri ve diğer parametreleri belirleyen tüzüklere de dikkat edildi.
Kabine ayrıca Ranchi’deki Nagari’nin Bhusur köyündeki 6.7 hektarlık bir arsanın, CPRF’nin Jharkhand sektöründe yeni bir ofisin inşası için birlik içişleri bakanlığına kalıcı olarak devredilmesini onayladı. Ayrıca, Deoghar bölgesindeki Mohanpur ve Hansdiha arasında yeni bir demiryolu hattının inşası için Doğu Demiryollarına 0,83 dönümlük bir alanı ve Talgaria ile Bokaro arasında yapım aşamasında olan bir demiryolu hattı için Bokaro’s Chas’taki Güneydoğu Demiryollarına 7 ondalık bir kısım daha aktardı.
Dumka, Seraikela-Kharsawan, Giridih ve Dhanbad bölgelerindeki dört yolun genişletilmesi ve güçlendirilmesi için 241,6 Rs harcama ve Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana of Pradhan Mantri Gram Sadak Yojana’nın üçüncü aşamasını desteklemek için 429 Rs’lik ödemenin onaylanması Dadel, merkezin kabine tarafından onaylandığını söyledi.