Jharkhand, Bihar’dan Gumla kızı yalnız NCC öğrencisi Cumhuriyet Bayramı geçit töreninde | Ranchi haberleri

MarMe

New member

GUMLA: Yirmi yaşında Gumla’lı Shivani Kumari Jharkhand’ı temsil edecek. Cumhuriyet Bayramı geçit töreni Yeni Delhi’de. o tek kişi Her iki Jharkhand’dan NCC öğrencisi ve Bihar, bu yılki R-Day kutlamaları için ulusal olarak seçilen 144 arasından seçilecek.
Mısır Cumhurbaşkanı Abdulfettah el-Sisi bu yılki kutlamanın ana konuğu olacak.
Shivani, Ranchi’deki NCC’nin Jharkhand Donanma Birimi-1’inden ve şu anda provalar için diğer seçilmiş öğrencilerle birlikte Delhi’de.
Ailesi Rameshwar Sahu ve Shakuntala Devi ilçenin Sisai bloğunun Bhadauli panchayat altındaki Patro köyünden çiftçiler. 2021’de Ranchi Kadın Koleji’nden Coğrafya dersi aldığında Jharkhand Deniz Birliğine katıldı.
Artı ikisini Gumla, Masariya’daki Jawahar Navodaya Vidyalaya’dan tamamladı.
Bir öğrenci olarak ilk gezisi, Bihar’daki Patna’da bir tekne yelken etkinliği içindi. Daha sonra 2-12 Ekim 2022 tarihleri arasında eğitim için Vishakhapatnam’daki tüm Hindistan deniz kampına katıldı. Cumhuriyet günü kampı 6 Kasım’dan itibaren Bihar’daki Barauni’de düzenlendi. Oradan, NCC’nin 1 Jharkhand Deniz Birimi’nin Delhi’de son seçim için çağrılan 111 askeri öğrencisi arasında yer aldı. Aralık ayında çeşitli birimlerden 144 öğrenciden oluşan final seçildi ve 5 Ocak’ta provalar başladı.
“17 KKK müdürlüğünden toplam 111 askeri öğrenci son seçim için Delhi’ye geldi. Tüm deniz birliklerinden toplam 28 kadın öğrenci denemeleri geçti. Sonunda deniz birliğinden 13’ü geçit töreni için seçilirken, 13’ü de seçildi.” hava kuvvetleri ve ordunun geri kalanından seçildi,” dedi Shivani TOI’ye.
Subay olarak askerlik yapmayı çok istediğini söyleyen Gülen, “Çocukluğumdan beri orduya katılmak istiyordum” dedi.
Shivani, bir kız kardeş ve bir erkek kardeşten oluşan üç kardeşin en büyüğüdür. Annesi Shakuntala Devi, “Maddi zorluklara rağmen kredi çekerek çocuklarımızı okutmak için elimizden gelenin en iyisini yapıyoruz. Çiftçiliğin yanı sıra borçları ödemek için küçük bir bakkal dükkanı da işletiyorum” dedi.