Jaunpur narkotik departmanında çıkan yangında 1 kişi öldü, 2 kişi yaralandı | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

Varanasi: Bir ilaç üretim biriminin sahibi Norveçli Muhammed (54), kardeşi öldürülürken reyaz Faiz (60) ve kuzeni Faiz (28), yoğun nüfuslu bir mahallede meydana gelen patlamanın ardından birliklerinde çıkan yangında ağır yanıklara maruz kaldı. Hoca Tola Pazartesi günü Jaunpur bölgesindeki City Kotwali karakolunun altındaki bölge.
SP Jaunpur Ajay Pal Sharma, olayda birimin sahibinin öldüğünü, iki kişinin de yandığını söyledi. Bölge hastanesine kaldırılan yaralılar, buradan Varanasi’deki travma merkezine sevk edilerek tedavi altına alındı. Polis, yangının çıkış nedeninin yanı sıra birimin nüfusun yoğun olduğu bölgede yasal olarak faaliyet gösterip göstermediğini belirlemek için olayla ilgili soruşturma başlattı.
İlk polis soruşturması, Noor Mohammad’in evinin arka tarafında bir uyuşturucu üretim birimi işlettiğini ortaya çıkardı. Diğer aile üyeleri de bu birimde onunla birlikte çalıştı.
Öğleden sonra bir patlama sesi duyuldu ve bir süre sonra Noor Mohammad’in evinden bir kadının yoğun dumanlar arasında evin çatısından alarmı yükselttiği görüldü ve yerel halkı harekete geçmeye sevk etti. Merdiven yardımıyla kadını kurtaran ekipler, durumu polis ve itfaiyeye bildirdi.
Yetkililer, itfaiyeciler mahsur kalan kişileri kurtarmak için eve giremeden Noor Mohammad’in boğularak öldüğünü söyledi. Yaralılar Reyaz ve Faiz itfaiye ekipleri tarafından kurtarılarak hastaneye kaldırıldı. İtfaiye ekipleri yangını söndürmek için yoğun çaba sarf etti.
Şehir hakimi Devendra Singh, İtfaiye Müdürü Akhilesh Pratap Singh ve diğer üst düzey yetkililer olay mahallinde kamp kurdu. Yetkililer, yağın bazı kimyasallarla hazırlandığını söyledi. İlk soruşturma sırasında, patlamanın örneğin kimyasal maddelerden mi yoksa bir LPG tüpündeki yangından mı kaynaklandığı netlik kazanmadı. Nüfusun yoğun olduğu bölgede bulunan ilaç üretim biriminin işleyişinin, tüm yasal formalitelerin tamamlanmasının ardından ilgili birimlerden herhangi bir sakınca bulunmadığının beyan edilmesinin ardından incelemeye alındığını söylediler.