Japonya, ailelerin Tokyo’dan ayrılmasına yardım etmek için para mı teklif ediyor?

AnnaE

Global Mod
Global Mod
Japonya Çok sayıda yerel basında çıkan haberlere göre, ülkenin diğer bölgelerindeki nüfus azalmasıyla mücadele etmek için başkentten taşınmak isteyen hanelere mali yardım sağlamayı planlıyor. Raporlara göre, Tokyo metropol bölgesindeki uygun aileler, dezavantajlı bir yerel bölgeye taşınırlarsa 2023 mali yılından itibaren çocuk başına 1 milyon yen (7.700 $) alabilecekler – bu, yürürlükteki 300.000 yenlik teşvikin üç katından fazla.
Teşvikler, Japonya’nın düşük doğum oranı ve yüksek yaşam beklentisi ile karşı karşıya olduğu zorlukları vurgulamaktadır. Gençler şehirlerdeki fırsatlardan uzaklaştıkça ve boş evlerle dolu yerleri terk ederken, kırsal alanlarda hızlı bir nüfus azalması görüldü. Çocuklar için artan destek, ailelerin taşıyabilecekleri sabit 1 milyon yen’in üstüne geliyor. Yeni teklife göre, iki çocuklu bir ev, Tokyo bölgesinden ayrılmaları halinde 3 milyon yen yardım alabilecek.
Japonya’nın ulusal hükümeti, 2019’da insanları bölgesel bölgelere çekmek için bir girişim başlattı ve Tokyo’nun merkezi metropol bölgesinde beş yıldır yaşayan hanelerin taşınmaları halinde yardım başvurusunda bulunmalarına izin verdi.
Aileler mevcut işlerinde uzaktan çalışmaya devam ederek daha da fazla finansal destek için başvuruda bulunabilirler.