Vadodara: Siber dolandırıcılığın ana zanlılarından biri, Dahod’daki köylüler için nakit mevcudiyetini kolaylaştırmak için kendisini bir tüccar olarak kaydettirdi. Polis, aşağıdakileri içeren verileri sakladığını söyledi: Aadhaar kartı Yerel halkın detayları ve parmak izleri, birkaç ay sonra dolandırıcılık yapmaya karar verdi.
“Doyurmak BhabhorDahod’da uygun fiyatlı bir dükkan işleten , müşterilerinden birinin parmak izlerini ve Aadhaar bilgilerini kullanarak önce bir tüccar olarak kaydoldu. Bir polis yetkilisi, köylülere ihtiyaç duyduklarında nakit para vererek yardım etmeyi teklif etti” dedi.
“Köylerde yaşayan pek çok insan, özellikle de hiç eğitimleri yoksa, internet bankacılığı söz konusu olduğunda teknoloji konusunda pek bilgili değiller. Bu tür yerel halk, hesaplarından para çekmek için Bhabhor’dan yardım alırdı. Bhabhor parmak izlerini aldı ve banka hesaplarındaki parayı kendi hesabına aktardı” diye ekledi polis. Daha sonra onlara tam olarak nakit parayı verdi. Bhabhor, birkaç ay önce müşterilerini kandırma fikrini ortaya attı. Tüm parmak izleri ve Aadhaar kayıtları ondaydı. Bilgisayar ve yazılım konusunda bilgili olan Sanjiv Baria’dan yardım aldı.
“Bhabhor bir biyometrik parmak izi tarayıcı getirdi ve parmak izini yapmak için kullanılan camı çıkardı. Cep telefonuyla kurbanların parmak izlerinin fotoğraflarını çekti. Vadodara siber suç müfettişi BN Patel, Baria ona bu dolandırıcılığı yapmasında rehberlik etti.
Tarayıcıda kurbanların parmak izinin bulunduğu telefon ekranını tuttu ve parayı banka hesaplarından kendi açtığı bir hesaba aktarmak için kurbanların Aadhaar ayrıntılarını girdi. İlginç bir şekilde parayı transfer etmek için açtığı banka hesabı da kurbanlardan birinin parmak izleri ve Aadhaar detayları kullanılarak oluşturulmuş.
Para yeni oluşturduğu hesabına aktarıldıktan sonra parayı geri çekti. Dolandırıcılık, bir kurbanın banka hesabından yaklaşık 1 lakh Rs’nin havale edildiğini öğrenmesi ve ardından polise başvurmasıyla ortaya çıktı.