ParlayanGüneş
New member
WASHINGTON: Harmeet DhillonCumhuriyetçi Ulusal Komite için yarışan tanınmış bir Hintli-Amerikalı avukat (RNC) başkanı, Sih inancından dolayı partili arkadaşlarının bağnaz saldırılarına maruz kaldığını iddia ederek, pes etmeyeceğini ve en üst sıralarda yer almaya devam edeceğini iddia etti.
Kaliforniya’da eski bir Cumhuriyetçi Parti eşbaşkanı olan 54 yaşındaki Dhillon, güçlü bir mücadeleye girişiyor. Ronna McDaniel pozisyon için.
“Açık olmak gerekirse, bana veya ekibime yönelik hiçbir tehdit veya inancıma doğrudan başkanın yardımcıları tarafından izlenebilen bağnaz saldırılar, hesap verebilirlik, şeffaflık, dürüstlük ve yeni standartlar da dahil olmak üzere RNC’de olumlu değişiklikler yapmamı engelleyemez. Dhillon Pazartesi günü bir dizi tweet attı. Dhillon, Pazartesi günü bir dizi tehdit tweet’i aldığını söyledi.
“Bugün gelen tehditler var. Eyalet başkanı Ronna’nın destekçilerinden biri, Dr. Martin Luther King Jr. seçmenlerin “sinir bozucu” metin mesajlarını durdurmazsam sonuçlarıyla beni tehdit ederek (ekibimden hiç kimse kimseden üyelere mesaj göndermesini istemedi),” iddiasında bulundu.
“Ekibimdeki başka bir kişi, RNC’nin en yüksek ücretli tedarikçileri hakkında sorular sorduğu için $$$ değerindeki bir RNC danışmanından tehdit edici bir telefon aldı. Doğrulanmış Twitter hesabı Pnjaban’dan verilen mesaj, destekçimin susmazlarsa asla belirli bir başkanlık kampanyasında veya RNC için çalışmayacağıydı” dedi.
Cumhuriyetçi Ulusal Komite (RNC) başkanı için seçim 27 Ocak’ta yapılacak.
Dhillon, McDaniel’e karşı Cumhuriyetçi Ulusal Komite başkanlığı için onay aldı.
“RNC’yi D.C.’den merkezsizleştirmemiz ve seçmenlerimizin istekleri pahasına partinin yönünü dikte eden lobicilerden, danışmanlardan ve açıkçası görevine bağlı politikacılardan uzaklaştırmamız gerekiyor” dedi.
Geçen hafta, Siyaset Gazete, muhaliflerin Sih inancıyla ilgili endişelerini dile getirmeye başladığını bildirdi – bu, bazı komisyon üyelerini endişelendiren bir gelişme.
Dhillon, Politico’ya “RNC başkanlığı için yakın bir yarışta olan bir avuç RNC üyesinin, dini Sih inancımı bana karşı kullanmak için bir silah olarak kullanarak RNC’ye liderlik etme uygunluğumu sorgulamayı seçtiğini duymanın acı verici olduğunu” söyledi.
Görevdeki vekili McDaniel, böyle bir inanca dayalı saldırıyı kınadı.
Biz inancın, ailenin ve özgürlüğün partisiyiz ve bu saldırıların partimizde ve siyasetimizde yeri yoktur. McDaniel gazeteye söyledi.
“Azınlık inancına mensup biri olarak bu tür saldırıları asla tasvip etmem. Olumlu bir kampanya yürütme sözü verdim ve bunu yapmaya devam edeceğim” dedi.