ParlayanGüneş
New member
MELBOURNE: Sahibi bir Yeni Zelanda mandırası. Hint asıllı iş adamı çalan hırsızların saldırısına uğradı sigaralar ve nakit, basında çıkan haberlere göre ülkedeki topluluğa ait işletmelere karşı son olay.
Pazartesi günü hırsızlar, sahibine ait bir mandıra dükkanına girdi. Uresh Patel The New Zealand Herald gazetesine göre, Auckland’ın batısındaki bir banliyö olan Kaurilands’de tezgahı yırtıp sigara çaldı.
Patel, The Herald’a “Üç çocuk geldi ve biri tezgahın üzerinden atladı. Diğer iki kişi diğer taraftan geldi ve kasayı aldı,” dedi.
“Eşim ve kızımın çığlıklarını duydum. Koşarak birini yakalamaya çalıştım ama bana saldırıp kaçtı” dedi.
Polise göre, faillerden ikisi tutuklandı, bir diğeri ise halk tarafından bir dükkanda gözaltına alındı.
Olay, Hindistan doğumlu işadamlarına ait iki mandıra dükkanının da silahlı soyguncular tarafından saldırıya uğramasından iki ay sonra gerçekleşti.
Pazartesi günkü saldırı, Yeni Zelanda’nın küçük işletme sahiplerine karşı şiddet ve suçta bir artışa tanık olduğu sırada gerçekleşti. Hint kökenli şirketler öncelikli hedef oldu.
Geçen Aralık ayında, Auckland’daki Melrose Road’da bir mandıranın sahibi olan Ajit Patel, beysbol sopalı beş maskeli adamın dükkanına daldığını ve kendisine saldırdığını söyledi.
Bir polis sözcüsü, o ay başka bir saldırıda, bir grup kişinin Ellerslie’deki Marua Yolu üzerinde Sandra Dairy’ye saldırdığını ve ikinci bir araçla kaçmadan önce birkaç eşya çaldığını söyledi.
Geçen ay, Hint asıllı 34 yaşındaki mandıra çiftçisi Janak Patel’in Sandringham’da öldürülmesi ülke çapında protestolara yol açtı.
Cinayetin ardından Yeni Zelanda hükümeti, tüm küçük dükkanlara ve mandıralara açık bir sis makinesi sübvansiyon planı da dahil olmak üzere perakende suçla mücadele için yeni önlemler duyurdu.