Varanasi: Banaras Hindu Üniversitesi Tıp Bilimleri Enstitüsü hemşirelik öğrencilerinin oturma eylemi, BHU yönetiminin talepleri konusundaki tutumunu onaylamasından sonra bile Cuma günü beşinci gününe girdi.
IMS BHU hemşirelik okulu öğrencileri, IMS-BHU yönetiminin tüm hemşirelik öğrencilerine yurt olanakları sağlama taleplerini yerine getirmediğini iddia ederek 20 Şubat’ta oturma eylemi düzenlemişti. staj ve harçlık alanı. Diğer şartının ise rezervasyon kontenjanının da dolmadığından emin olarak MSc (Hemşirelik) kursuna başlamak olduğunu söylediler.
Bu arada BHU yönetimi, Perşembe gecesi bir basın açıklaması yayınlayarak talepler konusundaki tutumunu onayladı. “Kız yurdu yeterli olup, hemşirelik okulunun kız öğrencilerinin tamamı yurtlarda kalmaktadır. Hemşirelik okulundan toplam 56 erkek öğrenci de yurtlarda kalmaktadır. Sadece 18 öğrenci barınamadı ve yönetim onları yerleştirmek için düzenlemeler yapıyor. Kabul sırasında öğrencilere konaklamanın herkese verilemeyeceği yazılı olarak bildirildi. Geçmişte çoğu öğrenci kızdı, ancak son 3-4 yılda hemşirelik öğrencilerinin yaklaşık ¾’ünün erkek olması barınma sorununu yarattı. Ancak yönetim bu sorunu çözer.”
Burs hakkında üniversite şunları söyledi: “IMS-BHU, Hindistan Hükümeti Eğitim Bakanlığı’na bağlıdır ve BSc hemşirelik öğrencilerinin stajı için herhangi bir burs yoktur. Dolayısıyla staj tazminatı talebi de gerçekçi değil.” Üniversite yöneticileri, öğrencilerden grevi iptal etmelerini istedi.
Bu açıklamanın yapılmasına rağmen hemşirelik öğrencileri oturma eylemine devam etti. Yurt konaklaması tüm hemşirelik öğrencilerine açık olduğunda üniversitenin yazılı olarak onaylamayacağını söylediler. Üniversitenin maaş konusunda verdiği yanıttan da memnun değillerdi ve üniversite her talep için somut bir yazılı taahhütte bulunana kadar karıştırmaya devam edeceklerini söylediler.