Hava kirliliği bilinci mercek altında | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member
Varanasi: İklim gündemiÇevre koruma alanında faaliyet gösteren bir STK olan , ön saflardaki sağlık çalışanlarının kirliliğin anneler ve çocuklar üzerindeki etkisini azaltmasına yardımcı olmak için Salı günü bir hava kirliliği bilinçlendirme kampanyası başlattı. Lansman etkinliği, Varanasi’deki Kashi Vidyapeeth bloğunun Toplum Sağlığı Merkezinde düzenlendi ve Asha, yedi bağlı alt merkezin hepsinden ANM’ler etkinliğe katıldı. Etkinlikte ayrıca eğitim kitapçığı da dağıtıldı.
Ayushman Bharat Plan’ın Baş Sorumlusu ve CHC Müfettişi Dr RK Singh eğitim kitapçığını yayınladı. Dr Singh konuşması sırasında hava kirliliğinin gelişmekte olan bir halk sağlığı sorunu olduğunu söyledi. Bu zorluğu başarıyla aşmak için, bu tür eğitim kampları ve eğitim modülleri çok yardımcı olacaktır. Ön saflardaki tüm sağlık çalışanları bu tür süreçlerden yararlanacaktır. İklim Gündemi Direktörü, Ekta Şeker hava kirliliğinin sağlık üzerindeki etkilerinin artık herkes tarafından bilindiğini söyledi. Daha parlak, sağlıklı bir gelecek beklemek için, insanları en iyi iklim uygulamalarını ve diğer güvenlik önlemlerini benimsemeye motive etmek artık bir zorunluluktur. bu Ulusal Sağlık Misyonu anne ve bebek ölümlerini kontrol altına almak için elinden gelenin en iyisini yaparken, ön saflardaki sağlık çalışanları işlerini zaten çok verimli bir şekilde yapıyor. tnn