Gujarat’taki siber suç şikayetlerinin %50’sinin nedeni cinsel tacizdir | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

AHMEDABAD/VADODARA: Sosyal medyadaki kelebekler uyarılmalı. Bilinmeyen numaralardan gelen görüntülü aramaları yanıtlamaktan çekinmeyen biriyseniz, karşınıza çıkabilecek bir cinsel taciz tehdidi dalgasına hazır olun.
Gujarat Siber Suç Yardım Hattına kaydedilen sosyal medyayla ilgili 5.000 siber suç vakasının yarısından fazlası cinsel taciz aramalarını içeriyor. Bu şantajcıların tatlı hedefleri sadece erkekler değil. Geçtiğimiz yıl, Ahmedabad’da kadınları hedef alan görüntülü görüşmeler sırasında çıplak soyunan dolandırıcı vakalarına da tanık oldu.
Ocak 2022 ile bu yıl 4 Mart arasında, Siber Suç Yardım Hattına kaydedilen 5.091 sosyal medya şikayetinin yaklaşık 2.382’si cinsel taciz aramaları içeriyordu. Ahmedabad ve Surat şehirleri, sırasıyla 583 ve 327 vakayla cinsel taciz şikayetlerinin sayısı bakımından başı çekiyor. Vadodara ve Rajkot, yardım hattına sırasıyla 186 ve 119 şikayet bildirdi.
Üst düzey bir Ahmedabad polis yetkilisi, “Suçlular, çıplak hallerinin ekran görüntülerine ve telefon görüşmelerini kaydeden talihsiz kurbanların yüzlerine tıklıyorlar. Ardından bağlantıyı kesip kurbanlarına seks yapmak için ekran görüntüsünü kullanıyorlar” dedi.
Kıdemli bir yetkili, “Çevrimiçi cinsel istismar, toplumsal damgalama ve ilçe polis departmanları tarafından kaydedilen şikayetlerin günlük olarak toplanmaması nedeniyle çok az bildiriliyor” diyor. müşteri kimliği suç memuru.
Ahmedabad, Sola, Ghatlodia, Chandkheda şehrinde, Paldi, Vasat, Vejalpur Ve Nikol polis karakolları maksimum şikayet sayısını kaydeder. Surat şehrinde, Umara polis yetki alanları, Varachcha yolu, Sarthana, punagamKatodara, yardım hattında maksimum vaka bildirdi.
Erkekler seks şantajcıların olağan hedefleri olsa da, Ahmedabad’ın siber suç polisi kadınlara şantaj yapılan vakalarla da karşılaştıklarını söylüyor. 2020 ve 2021’de bu tür iki veya üç vaka bildirildi, ancak 2022’de en az 20 çağrı kadınları hedef aldı. Ahmedabad polis memuru, “Dark web pazaryerleri genellikle büyük miktarlarda kart verilerinin atıldığını görüyor. Dolandırıcılar bu verilere, seks şantaj aramalarında saf kadınları yakalamak için erişiyor” diyor.