Gujarat’ta pamuğa uygulanan temel gümrük vergisi değişmedi | Sure Haberleri

EkoEr

New member

AHMEDABAD/SURAT: %10’luk taban gümrük vergisi (BCD) değiştirilmeden. pamuk ithalat, müşteriler artan giyim ve tekstil fiyatlarından nefes alamayacak.
Sektör oyuncuları, geçen yıl tüm zamanların en yüksek seviyesine ulaşan Hindistan pamuğu fiyatlarındaki yüksek dalgalanma sayesinde giyim fiyatlarının geçen yıl içinde %15-20 arttığını söylüyor.
Sektör, talebi ve ihracatı artırmak için, fiyatları rasyonelleştirmeye yardımcı olmak için pamuğa ithalat vergilerinin kaldırılmasını aktif olarak savundu.
“Pamuk fiyatları, son iki haftadır ortalamanın altına düşmesine rağmen hala dalgalı. Giyim fiyatlarındaki %15-20’lik ılımlı artışlar, değere dayalı ve pahalı markalar arasındaki talebi etkiledi.
Sektör, daha yüksek üretim maliyetleri ile talebi canlandırmak için mücadele ederken, fiyatların mühlet yok” dedi. Rahul MehtaHindistan Giyim Sanayicileri Derneği’nin (CMAI) baş danışmanı.
Yüksek hızlı dokuma makinelerinde %8,25 temel gümrük vergisi ile (HSWM), dokumacılar üretim maliyetlerindeki artışla ilgili endişelerini dile getirdiler.
Hindistan’ın eski başkanı Ashish Gujarati, “Hindistan, HSWM’lerin tedarik edilmesi söz konusu olduğunda ithalata bağımlı ve tüketim vergisi yalnızca dokumacıların büyümesini engelleyecek” dedi. Güney Gujarat Ticaret ve Sanayi Odası (SGCCI).
Bununla birlikte, tekstil endüstrisi oyuncuları, kamu-özel sektör ortaklıkları yoluyla ekstra uzun elyaflı pamuğun üretkenliğini artırmaya yönelik düzenlemeleri memnuniyetle karşılamaktadır.
“Bu, Hindistan pamuğu üretimini geliştirmeye yardımcı olacak ve endüstrinin yüksek kaliteli yerel tekstiller üretmesini ve daha iyi başarılar elde etmesini sağlayacak” dedi. T. RajkumarHint Tekstil Endüstrisi Konfederasyonu (CITI) başkanı.
Sektör oyuncuları, gelir vergisi dilimindeki bir değişiklik yoluyla harcanabilir gelirin artmasının, isteğe bağlı harcamaları artırarak tekstil sektöründeki talebi de artıracağını söylüyor.