Güvenli olmayan uygulama Vadodara’da bir çiftin hayatını mahvetti | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

VADODARA: Aralarındaki farklılıkları bir danışmandan yardım alarak çözüyorlardı, ancak bir siber dolandırıcılık neredeyse evliliklerini tehlikeye atıyordu. Telefonuna indirilen güvenli olmayan bir mobil uygulama, bir siber dolandırıcılık çetesinin fotoğraf galerisine erişmesini sağlayarak hayatında kaosa neden oldu.
Çift, aramayı Rusya’ya kadar takip eden bir siber uzmanı aradı. “Kadın önce, görüşmediği kocasının fotoğraflarını sızdırdığını ve bunun zaten sorunlu olan evliliklerinde daha fazla soruna yol açtığını düşündü. Adam daha sonra yardım için bana geldi” dedi. Mayur BhusavalkarVadodara’dan bir siber uzman.
Çift şimdi polise şikayet etmeyi düşünüyor ancak aileleri buna karşı çıkıyor. Bhusavalkar TOI’ye “Geçen yıl birçok anlaşmazlık nedeniyle boşanma davası açmışlardı. Ancak çift danışmanlığa gitti ve seanslardan sonra birbirleriyle telefonda konuşmaya başladılar.” Adam Ahmedabad’da meslek olarak öğretmenlik yaparken, kadın bir bankada çalışıyor.
Birkaç ay önce böyle bir konuşma sırasında, ona telefonla bazı cesur fotoğraflar gönderdi. Bhusavalkar, “Saatler içinde, WhatsApp’ındaki bilinmeyen bir numaradan aynı fotoğrafları aldı. Kişi, fotoğrafları viral hale getirmekle tehdit etti ve ona şantaj yapmaya başladı. Adam, fotoğraflarını sızdırmadığına onu ikna etti.”
“Cep telefonlarını inceledim. Kadının telefonunda fotoğraf galerisine erişen bazı güvensiz uygulamalar vardı. Görünüşe göre siber dolandırıcılar bu uygulamalar aracılığıyla kadının özel fotoğraflarını çalmışlar. Kadın uygulamaları silmiş. Güvenli olmayan uygulamalar aracılığıyla fotoğrafların sızdırıldığı bu tür olaylar genellikle bildirildi,” dedi Bhusavalkar.
Nişa ve nitin Otuzlu yaşlarında olan (isimler değişti) şimdi yeniden bir araya gelme kararı aldı. Siber suç dedektifleri şunları söyledi: “İnsanlardan güvenli olmayan mobil uygulamaları indirmemelerini ve her uygulama için bir fotoğraf galerisine veya kişilere erişime izin vermemelerini isteyen bilinçlendirme kampanyaları yürütüyoruz. Bu, gizliliğin ihlalidir ve kullanıcının başını belaya sokabilir.”