Güvenli olmayan uygulama çiftlerin hayatını mahvediyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member

Vadodara: Bir danışmandan yardım isteyerek farklılıklarını çözüyorlardı, ancak bir siber dolandırıcılık neredeyse evliliklerini tehlikeye atıyordu. Telefonuna indirilen güvenli olmayan bir mobil uygulama, bir siber dolandırıcılık çetesinin fotoğraf galerisine erişmesini sağlayarak hayatında kaosa neden oldu.
Çift, aramayı Rusya’ya kadar takip eden bir siber uzmanı aradı. “Kadın başlangıçta görüşmediği kocasının fotoğraflarını sızdırdığına ve bunun zaten sorunlu olan evliliklerinde daha fazla soruna yol açtığına inanıyordu. Adam daha sonra yardım için yanıma geldi” dedi. Mayur BhusavalkarVadodara’dan bir siber uzman.
Çift şimdi polise şikayet etmeyi düşünüyor ancak aileleri buna karşı çıkıyor. “Birçok anlaşmazlık nedeniyle geçen yıl boşanma davası açmışlardı. Ancak çift danışmanlık için gitti ve seanslardan sonra birbirleriyle telefonda konuşmaya başladılar, ”dedi Bhusavalkar TOI’ye. Adam Ahmedabad’da meslek olarak öğretmenlik yaparken, kadın bir bankada çalışıyor.
Birkaç ay önce böyle bir konuşma sırasında, ona telefonla bazı cesur fotoğraflar gönderdi. “Saatler içinde bilinmeyen bir numaradan aynı fotoğrafları aldı. Naber. Kişi, fotoğrafları viral hale getirmekle tehdit etti ve ona şantaj yapmaya başladı. Kocası, fotoğraflarını sızdırmadığına onu ikna etti,” diye ekledi Bhusavalkar.
“Cep telefonlarını inceledim. Kadının telefonunda, fotoğraf galerisine erişen bazı güvensiz uygulamalar vardı. Görünüşe göre siber dolandırıcılar bu uygulamalar aracılığıyla onun özel fotoğraflarını çalmış. Uygulamaları sildi. Bhusavalkar, “Güvenli olmayan uygulamalar aracılığıyla sızdırılan bu tür fotoğraf olayları sıklıkla rapor ediliyor” dedi.
Otuzlu yaşlarında olan Nisha ve Nitin (isimleri değişmiştir) artık yeniden bir araya gelme kararı almıştır. Siber suç dedektifleri şunları söyledi: “İnsanlardan güvenli olmayan mobil uygulamaları indirmemelerini ve her uygulama için bir fotoğraf galerisine veya kişilere erişim sağlamamalarını isteyen bilinçlendirme kampanyaları yürütüyoruz. Bu bir mahremiyet ihlalidir ve kullanıcının başını belaya sokabilir.”