VADODARA: İktidardaki BJP’nin açık bir yetkisiyle, Şamal Patel ve Valamji Humbal Amul markası altında süt ürünleri pazarlayan Gujarat’taki 18 süt birliğinin en üst organı olan Gujarat Kooperatif Süt Pazarlama Federasyonu’nun (GCMMF) başkanı ve başkan yardımcılığına Salı günü yeniden seçildi.
GCMMF’nin iki görevi için seçimler, hem başkan hem de başkan yardımcısının iki buçuk yıllık görev süreleri sona erdiği için Salı günü federasyonun Anand’daki genel merkezinde yapıldı. İkili ilk olarak Temmuz 2020’de Başkan ve Başkan Yardımcısı seçildi.
Salı günü, BJP resmi bir yetki belgesi yayınladığı için sadece bir formalite olan seçimde oybirliğiyle yeniden seçildiler. BJP’nin kooperatif hücresinin başkanı Bipin Patel (Gota), yönetim kurulu toplantısına parti liderliğinden bir talimatla geldi.
“Kırbaçla gelmiştim. Federasyon yönetim kurulunun tamamının çalışmaları çok değerli ve bu nedenle işleyişinde herhangi bir değişiklik yapılmadı” dedi.
Shamal Patel, Başbakan Narendra Modi, Birlik İşbirliği Bakanı Amit Shah, Gujarat Başbakanı Bhupendra Patel ve BJP başkanı CR Paatil’in onaylarıyla oybirliğiyle başkan seçildiğini söyledi.
“Başbakan’ın çiftçilerin gelirlerini ikiye katlama vizyonunu gerçekleştirmek için birlikte çalışacağımız parti liderliğine minnettarım” dedi ve federasyonun bir lakh crore Rs kooperatifi olmayı hedeflediğini de sözlerine ekledi.
Geçtiğimiz mali yıl boyunca, GCMMF’nin yıllık cirosu 46.481 Rs crore idi. Şu anda, federasyonun 18 sendikası, Gujarat’ın 18.154 köyündeki 36 lakh süt üreticisinden günde ortalama 264 lakh litre süt satın alıyor. Patel, halk arasında Sabar Süt Ürünleri olarak bilinen Sabarkantha Bölgesi Süt Üreticileri Birliği Limited’in başkanıdır.
Valamji Humbal, yıllık cirosu bir lakh artı süt üreticilerinin üyeliğiyle 870 Rs’yi aşan, popüler olarak Sarhad Dairy olarak bilinen Kutch Bölgesi Süt Üreticileri Birliği Limited’in başkanıdır.
Shamal Patel’in atanması, Mehsana merkezli Dudhsagar Dairy’nin başkanı Ashok Chaudhary tarafından önerildi ve Amul Dairy’nin başkanı Ramsinh Parmar tarafından desteklendi.
Humbal’ın adaylığı, Surat Surat Süt Ürünleri Başkanı Mansinh Patel tarafından önerildi ve Surendranagar Sursagar Süt Ürünleri Başkanı Vihabhai Sabhad tarafından desteklendi.
Seçim, eyaletteki ilçe düzeyindeki süt birliklerinin başkanı olan 18 yönetim kurulu üyesinden 17’sinin huzurunda toplayıcı yardımcısı Anand tarafından yapıldı. Rajkot Dairy’nin başkanı kişisel sebeplerden dolayı toplantıya katılamadı.
GCMMF’nin, Yönetim Kurulunda görev yapan tüm Bölge Süt Ürünleri Sendikası Şeflerinin her birinin bir normal oya sahip olduğu benzersiz bir oylama modeline sahip olduğuna dikkat edilmelidir. Bunun dışında, işlettikleri mandıraların mali yıl boyunca federasyonla yürüttükleri işe göre sayılan ek oyları vardır. Ancak şimdi tüm süt ürünleri sendikası liderleri BJP ile bağlantılı olduğuna göre, seçim süreci sadece bir formalite olarak kalıyor.