Ganga: Müslüman sari tüccarı Gita’yı Ganga jal, topraktan yapılan mürekkeple yazıyor | Varanasi Haberleri

MumuOner

New member

VARANASI: Gençliğinde ölülerin cenazesi için ‘Shahadatain’ yazan Kashi’de bir sari tüccarı olan Hacı Irshad Ali, şimdi kutsal Hindu metnini yazıyor Shrimad Bhagwad Gita büyük beyaz pamuklu kumaş tabakalarında Ganga’nın toprağı ve suyunu kullanan kaligrafide.
Daha önce, aynı tarzda 30 x 24 inç pamuklu kumaş üzerine Kur’an-ı Kerim, Hanuman Chalisa ve diğer dini metinleri de yazmıştı. Sanatsal çalışmalarını Başkan Droupadi Murmu, Başbakan Narendra Modi ve UP Başkanı Yogi Adityanath gibi ünlülere bağışlamak istiyor.
Şu anda 53 yaşında olan Irshad, “14 yaşımdayken, ölüler gömülmeden önce kefene konulmak üzere yarım metrelik bir kumaş parçasına Shahadatain yazmaya başladım” diyor. Shahadatain kelimenin tam anlamıyla inanç anlamına gelir – tek bir Tanrı olduğunu, Allah’ı ilan etmek ve Muhammed onun elçisidir.
“Yazma tutkusu artmaya devam etti ve ben de Kuran-ı Kerim’i kumaş parçalarına yazmaya karar verdim. Kuran’ın 30 paragrafının tamamını Ganj toprağı Aab-e- ile yapılan el yapımı mürekkeple tamamlamak neredeyse altı yıl sürdü. Zemzem (Zemzem kaynağından gelen su), jafran (safran) ve gond (yapıştırıcı),’ dedi Bhelupur yöresinin sakini İrşad. Hacimli kitabı ciltlemek için ünlü Banarasi ipek brokarı kullanıldı.
Daha sonra aynı tarz ve boyutta Shrimad Bhagwad Gita’yı yazmaya başladı. “Tek fark, bu iş için mürekkebi hazırlamak için Gabnga toprağı ve gond ile birlikte Ganga jal (Ganga suyu) kullanmamdır.” diyerek, girişime başlamadan önce Sanskritçe Shrimad Bhagwad Gita’yı anlamayı öğrendiğini de sözlerine ekledi. . “Bir Sanskritçe çeviri kitabı satın aldım ve dili öğrenmek için yerel bir rahipten yardım aldım” dedi. O da yazmıştır Vishnu ShastranamePamuklu kumaşlar üzerine Hanuman Chalisa ve İstiklal Marşı.
Oğlu Mudassir Ali’nin yardımıyla işleri düzene sokar. “Çalışmalarımı liderlerimize sunmak istiyorum. Rashtrapati jimodları ji ve Yogi-ji. Irshad, “Bu tür projelerde daha fazla çalışmak istiyorum” dedi. İlginç bir şekilde, tüm ailesi bu yazma tutkusuna dahil. Eşi, iki kızı ve iki oğlu da dahil olmak üzere tüm aile bireylerinin proaktif olarak bu çalışmada kendisine destek olduğunu söyledi. çarşafları eşi ve kızları, mürekkebi ise oğulları hazırlıyor.