Futbolcu kafası Sol retina yırtıldı ama bu genç oyuncu geri döndü ve tekmeliyor | Vadodara haberleri

EkoIte

Member
VADODARA: Futbol kariyeri üzerinde ciddi gözleri vardı ama bir maç sırasında acımasız bir kafa vuruşu retinasını yırttı.
Sahadan sonra sağ gözünü kaybetmiş olmak kazaRajasthanlı bir milli futbolcu olan 17 yaşındaki Dhananjay Darji, hayalinin paramparça olduğunu gördü.
Ancak Ahmedabad’dan bir cerrah, Darji’nin sadece görüşünü geri kazanmasını değil, aynı zamanda hayalini gerçekleştirmek için sahaya geri dönmesini sağladı.
“Futbol topuyla gözüme vurduktan sonra biraz ağrım oldu. Ama neredeyse bir ay boyunca görmezden geldim. Sağ gözümdeki görüşü kaybedene kadar yaranın ne kadar ciddi olduğunu anladım ve hemen bir doktora gittim. Bize yaranın ciddiyeti hakkında bilgi verdi,” diyor Rajasthan, Dungarpur’da ikamet eden Darji.
Bir daha futbol oynayamayacağını hissettiğinde paniğe kapıldı. Darji, “Ahmedabad’da bir doktora sevk edildik, ben de tedavi için Ahmedabad’a geldim.”
“Bu yıl Mart ayında bize geldiğinde sağ gözünün durumu çok kötüydü. Retina tamamen yırtılmıştı ve yaralı gözle göremiyordu. Bir sporcu için her iki gözün de iyi görebilmesi önemlidir. Vitrektomi ameliyatı yaptık ve düzeltmek için lazer kullanmadan önce retinayı yerine yerleştirdik. Ahmedabad’da retina ve göz travması cerrahı olan Dr. Parth Rana, “Retinanın yerinde kalmasını sağlamak için göze uygulanan silikon yağı üç ay sonra çıkarıldı” diyor.
14 yaş altı milli takımlarında iki kez forma giydi ve her iki turnuvada da en iyi oyuncu ödülüne layık görüldü.
Ama bu sadece tutkusunun peşinden gitmekle ilgili değildi. Darji, futbol kariyeri sona erdiğinde ailesinin geçimini nasıl sağlayacağı konusunda endişeliydi.
“Babam Kanakmal kör ve ağabeyim Mritunjay sağır ve dilsiz. Futbol maçlarından kazandığım az parayı ailenin giderlerini karşılamak için kullanıyorum. Bu yüzden bir şekilde sahaya geri dönmem gerekiyordu” dedi.
Darji şimdi sahalara geri döndü ve yakın zamanda Madhya Pradesh’te bir futbol turnuvasında oynadı. Favori takımı Arjantin’in Pazar günü Dünya Kupası’nı kazanmasının ardından bütün gece kutlayan Darji, “Çok mutluyum. Bir gün Hindistan için oynamayı ve ülkeye defne getirmeyi hayal ediyorum,” dedi.