SURAT: Dördüncü nesil Yeminli Mali Müşavir (CA) Tarit Vepari bilgi birikimini hem mesleğine hem de sosyal refahına eşit şekilde katkıda bulunmak ister. Vepari, Salı günü açıklanan sonuçlarda 800 üzerinden 478 puan alarak CA final sınavını ilk denemede geçti.
22 yaşındaki, CA olarak nitelendirilirlerse sosyal hizmetlerde daha iyi bir iş çıkarabileceklerini fark ettiğinden, ailenin büyüklerinin izinden gitmeye karar verdi. Vepari’nin büyük büyükbabası Natvarlal, bağımsızlık öncesi dönemde yeminli mali müşavirdi ve Hindistan bağımsızlığını kazandıktan sonra, yeminli mali müşavirler CA olarak tanındı.
“Birleşik Krallık CA Enstitüsüne bağlı Yeminli Mali Müşavirler ve CA’lar, CA Yasası yürürlüğe girdiğinde bağımsızlıktan kısa bir süre sonra CA olarak tanındı. Mumbai Kalesi’ndeki ofisinde çalıştı,” diye hatırladı Vepari.
Natwarlal’ın torunları arasında, ailenin artık yedi CA’sı var. Vepari, bağımsızlıktan önce Mumbai’de başlayan ve daha sonra şehirdeki Muglisara’ya taşınan ve sonunda Nanpura’da işletilen aile şirketi Natvarlal Vepari and Company’ye katılacak. “Büyükbabam Ravindrabhai şehre taşındı ve burada çalışmaya başladı. Daha sonra babam Hiren de ona katıldı” dedi. Sosyal amaçlara meraklı olan Vepari, makalesi sırasında STK’larda stajyer olarak çalıştı. “Büyükbabamdan onun yalnızca bir CA olarak aktif olmadığını, aynı zamanda sosyal amaçlara da bağlı olduğunu fark ettim. Bu yüzden ben de onu ve babamı takip etmeye karar verdim” dedi Vepari.